A Felelős Állattartás Napja

Fodor Hírek

Ma van a Felelős Állattartás Napja, amely az állatok jólétére és szemléletváltás szükségességére figyelmeztető jeles nap.
 
Ha háziállatod van, vagy bármilyen állatot tartasz otthon, az elkötelezettséget, állattartói ismereteket, sok időt és persze anyagi áldozatot is követel tőled. Mindez hatalmas felelősség.
 
 
Az alábbi feltételek állandó biztosítása mindenkinek segíthet a felelős gazdává váláshoz:
 
-> Szeretet (szeretetteljes törődés, gondoskodásunk kifejezése nap mint nap)
-> Táplálás (az igényeknek megfelelő eledel és friss ivóvíz biztosítása)
-> Ápolás (a kültakaró, a karmok és a fogazat rendszeres karbantartása)
-> Pihenés (gondoskodás az időjárás viszontagságaitól védett pihenőhelyről)
-> Egészség (rendszeres védőoltás, parazitamentesítés, állatorvosi ellátás)
-> Mozgás (rendszeres mozgáslehetőség, séták és játék biztosítása)
-> Családtervezés (a nem kívánt szaporulat megelőzése ivartalanítás révén)
 
 
Felelős állattartók nyilatkozata:
 
Az állatok társaink, hozzánk hasonlóan örülni és szenvedni képes lények. Tiszteletben tartásuk, szükségleteik ismerete és azok maradéktalan kielégítése minden ember erkölcsi kötelessége. Az állatoknak joguk van a boldog élethez és a kegyes halálhoz. Elítélek minden olyan – akarattal vagy gondatlanságból elkövetett – cselekedetet, mely az állatoknak szükségtelenül fájdalmat, testi vagy lelki szenvedést vagy bármiféle károsodást okoz. Felelős állattartóként rendszeresen bővítem állattartási ismereteimet, gondoskodom kedvencem jóllétéről, állatorvosi ellátásáról, mikrocsipezéssel megakadályozom elvesztését, és ivartalanítása révén megakadályozom a nem kívánt szaporulat létrejöttét.
 
Hozzá kell tenni, hogy a vegatáriánus táplálkozás a legfelelősebb hozzáállás életvitelünkben, ha állatvédelemről szeretnék beszélni, és furcsa dolog, hogy míg a kedvencként tartott állatok jólétéért küzdünk, addig haszonállatok milliói pusztulnak el a húsfogyasztás következtében évente. Ha lehet, ma egy pár pillanatra gondolkozzunk el ezen. <3 🐮🐱🐷🐶🐥