A szegénység olyan fokán, amelyet elképzelni sem tudunk

Admin Ételosztás, Hírek

Március utolsó napján Lyukóvölgyben jártunk, Miskolc mellett egy aprófaluban. 70 családnak, összesen 349 főnek vittünk meleg ételt, kenyeret, vegyes zöldségárut, rizst, száraztésztát, konzervet, kekszet, alkoholmentes üdítőitalt és csokis tejitalt.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen szervezett ételosztást kifejezetten a szegregációban élőknek szerveztük meg.
Lyukóvölgy egy régi szénbánya területe, ami most országosan az egyik legszegényebb népességrétegnek ad otthont. A közösség tagjai víz, és több helyen áram nélkül élnek, régi, elhagyatott bányászházakban, romos épületekből kialakított otthonokban, néhány helyen több, mint tízen egy háztartásban.
A közösséget Garbóczy Levente vezeti, aki a helyi közösségi házban üzemeltet egy segítő központot. Céljuk, hogy születéstől egészen a munkavállaló korig támogassák a helyi rászorulókat. Jelenleg egy tanoda és egy napközi fejlesztő központ működik a helyszínen, valamint egy közfürdő, ahol a legkisebbektől a fiatal felnőttekig mindenkit szívesen látnak. A ferences rendi Ágnes nővér és kollégái hivatásszerűen segítik az itt élő, bajba került lakosságot.
Számunkra is nagyon lelkesítő volt egy célért tenni, felekezettől és vallási hovatartozástól függetlenül.
A szervezet rendszeresen kap adományt a Magyar Élelmiszerbank hálózattól, de hivatalos népkonyhai szolgáltatás és konyha hiányában a meleg étel osztása jelenleg nem megoldott, ezért is tervezzük úgy, hogy a kooperatív munkát a jövőben is folytatjuk, hogy még több súlyos krízisben lévő családot tudjunk felkarolni.
 
Kérünk, hogy támogasd akcióinkat itt: eteltazeletert.hu
vagy adód 2×1%-ával.
 
Adószám: 18095575-1-41
Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Technikai szám: 0389,
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
 

Köszönjük szépen!