Biztos többen kóstoltátok már ezt az indiai édességet, a halavát. Egyszerűsége miatt én személy szerint nagyon kedvelem, és ha gyorsan szeretnénk készíteni valami èdességet, hát a halava az első helyen szerepel. Méghozzá most barackos formában írom le a receptet nektek.
Hozzávalók:
• 0,5 kg búzadara
• vaj, vagy ghí
• 1 konzerv hámozott őszibarack
• 1 doboz konzerv kókusztejszín
• barna cukor ízlés szerint
• 1 tk őrölt kardamom
Elkészítés:
Először is a ghít vagy a vajat felolvasztjuk, és a búzadarát beleöntjük. Alacsony lángon sűrűn megkevergetve aranybarnára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy oda ne égjen! Közben felteszünk forrni körülbelül 3-4 liter vizet. Ha készen vagyunk mindennel, óvatosan a pirított búzadarához öntjük a forró vizet, de nagyon óvatosan, nehogy leforrázzuk magunkat, mert ilyenkor nagyon bugyog! Lassan kevergetve főzzük, majd beletesszük az előzőleg már kockákra feldarabolt őszibarackot. Továbbra is együtt főzzük őket. A végén pedig megfűszerezzük őrölt kardamommal, és nyakon öntjük a kókusztejszínnel. Picit rottyantunk rajta és késssssz…..!
Kóstoljátok meg, Isteni Finom!
Hare Krisna! Jó étvágyat!
Gabi indiai vegán és vegetáriánus konyhája