Könnyű, gyors, finom és még olcsó is ez a nyári fogás, ami a csicseriborsónak köszönhetően kellően fehérjedús is. Párolt rizzsel és lepénnyel laktató, mégis könnyen emészthető ebéd.
Hozzávalók:
3 ek zsíradék
1 kk hing
1 kk őrölt római kömény
1 kk őrölt koriander
6 db paradicsom lereszelve
1 közepes főzőtök kockára vágva
2 kk só
1 kk kurkuma
1 dl tejszín
Fél kk garam masala
3 dl főtt vagy konzerv csicseriborsó
Elkészítés:
Egy lábasban felmelegítjük a zsiradékot, ami lehet ghí, kókuszolaj, vagy amit szeretünk. Beleszórjuk a hinget, köményt és a koriandert és illatosra pirítjuk, majd ráöntjük a nagylyukú reszelőn lereszelt, így héjától megfosztott paradicsomot. Rotyogtatjuk úgy 10 percig, és beleöntjük az előkészített tökkockákat. Megsózzuk, meghintjük kurkumával, és addig főzzük, míg a tök majdnem teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a csicseriborsót és a tejszínnel valamint a garam masalával még 5 percig főzzük.