Csokis álom

Fodor Gasztro, Hírek, Receptek

Manodhara mascarponés csokoládétortája sem nem vegán sem nem diétás, de akik szeretik az ízes tortákat egészen biztosan rajongani fognak érte.

Hozzávalók: 
25 dkg zabkeksz
10 dkg vaj vagy kókuszzsír
200 gramm étcsokoládé (kb 2 tábla)
50 dkg mascarpone
1 kis doboz habtejszín (2-2,5 dl)
2 evk méz vagy cukor
Ízesítésnek csipet fahéj vagy őrölt kardamom, ízlés szerint
10 dkg durvára vágott kesudió, mandula vagy mogyoró (ami éppen otthon van)

Elkészítés:
A zabkekszet összetörjük és összeforgatjuk az olvasztott vajjal. Egy kikent tortaformába lapítjuk és pite-szerűen a szegélyét is kijelöljük a süteménynek. Kb. 10 perc alatt 175 fokon elősütjük a kekszes alapot. (Azért, akik szeretnék, készíthetnek egy linzertészta alapot is, ebben az esetben nincs szükség bolti kekszre.)

A tejszínt felverjük a mézzel vagy cukorral, és beleforgatjuk a 2 tábla vízgőzön felolvasztott csokoládét. Alaposan elkeverjük majd a fűszereket is a krémhez adjuk. A megsült kihűlt kekszlapra adagoljuk a krémet és néhány órára hűtőbe tesszük.

Ha a tortakrém megdermedt, egy hőálló edényben 3 evőkanál vízhez 4-5 evőkanál kristálycukrot adunk és karamellizáljuk. Hozzáadjuk a vágott magvakat: mandulát, diót, mogyorót, kesudiót, vegyesen is lehet. Amint sűrű masszát kapunk ez sütőpapírra kenjük és hagyjuk kihűlni. Később egy késsel apróra törjük és a torta tetejére szórjuk.

Forrás: Manodhara Konyhája