Július 16-18. Krisna-völgyi Búcsú – 3 nap fantasztikus programkavalkád a szabadban

Fodor Hírek, Krisna-völgy, Krisna-völgy programajánló, Programajánló, PROGRAMOK

3 napos, varázslatos indiai fesztivál a magyar táj ékszerdobozában, Somogy szívében. 286 hektáron, a szabad levegőn, biztonságos kikapcsolódásban lehet részünk az egyébként 26. alkalommal megrendezett Krisna-völgyi Búcsún. Felhőtlen kikapcsolódás a Balaton mellett az egész családnak, a kisgyermekektől a nagymamákig.

Idén július 16-17-18-án rendezzük meg a Balatontól alig harminc kilométerre található Somogyvámoson a „Krisna-völgyi Búcsú” színes, eseménydús nyári fesztivált. A különlegességeket kínáló szabadtéri rendezvény több mint két évtizede ezreket vonz a térségbe a hétvége alatt.

Az eseményről:

A Búcsú ideje alatt számos érdekes lehetőség közül választhatnak a Krisna-völgybe utazók:

  • ökrösszekér-túra
  • botanikus kert megtekintése kisvonattal
  • a szerzetesek lakóövezetének bejárása
  • a színpadi programok, mint például a nagy népszerűségnek örvendő indiai esküvő, különleges zene- és táncelőadások.

Vendégeink számára körvezetést tartunk az indiai növényritkaságokat is rejtő biokertészetben, ahol lesz méz- és frangipáni vásár, és persze nem maradnak el idén sem a beszélgetéssel egybekötött, interaktív előadások a „Bölcsesség Völgyben”.

Az itt élő szerzetesek gyermekei részére felépített ökoiskola is megnyitja kapuit a Búcsú idejére. Itt kreatív kézműves gyermekprogramokkal szórakoztatják majd a látogatóba érkező kis vendégeket. A felnőttek részére felállított kézműves sátorban indiai szövés-fonás bemutató várja a látogatókat, ahol bemutatkozik a Syama Handmade műhely, mely a magyar és az indiai népi hagyományok ápolását és fúzióját tűzte ki céljául.

Étterem sátrunkban a Govinda-konyha vegetáriánus menüsorát kóstolhatják meg az indiai kulinária iránt érdeklődők, melyeket ott, a helyszínen felállított asztaloknál, vagy a szabadban, egy könnyű piknik keretében el is fogyaszthatnak kedves vendégeink.

Az aktuális járványügyi szabályozásokkal összhangban a rendezvény védettségi igazolvány köteles, mely a turista szezon egyéb napjaira azonban nem vonatkozik. A maszk viselése csak a templom területén szükséges.