Megjelent a Jóga-szútra 3. kötete!

Admin Hírek, Kiemelt

Patandzsali Jóga-szútráinak harmadik fejezete végre elérhető Gaura Krisna Dásza, a BHF oktatójának fordításában. A szerző mély tudását és több évtizedes gyakorlati tapasztalatait osztja meg, amikor a szútrákat szakavatott módon, az eredeti szanszkrit nyelvű szövegből lefordítva, s a szútrákhoz magyarázatokat fűzve közli.
 
Itt rendelheted meg: https://jogapont.hu/kiadvanyok/
 
“A Jóga-szútra valójában egy gyakorlati kézikönyv, amelyet ősidők óta a rádzsa-jóga kinyilatkoztatásának tartanak, s amelynek tanításait az idők folyamán szent magyarázók fejtettek ki részletesebben a szentírások és saját tapasztalataik alapján. Egy olyan univerzális alkotásról van szó, amely az önmegvalósítás különböző aspektusait foglalja magában, miközben a szánkhja filozófia egyetemes metafizikai téziseit egyesíti a Bhagavad-gítában részletesen feltárt bhakti, vagyis a személyes Isten (Ísvara) előtti meghódolás folyamatával.
 
A négy kötetesre tervezett könyvsorozat harmadik része, az 56 szútrából álló harmadik fejezetet (Vibhúti-páda) tartalmazza. Ez a fejezet a a jóga által elérhető eredményekről szól, különös tekintettel az úgynevezett sziddhikre, a természetfelettinek is nevezett különleges képességekre.
 
A Jóga-szútra magyarázatait is tartalmazó jelen kiadás az elméleti „felderítőutak” korlátain túlmutatva gyakorlati segítséget is nyújt a lelki és szellemi szabadság utáni kutatásban. A kötet olvasva bármely iskolához tartozó embernek lehetősége nyílik arra, hogy megtisztítsa az életét, gondolatait, hogy eltökéltebbé váljon a transzcendens kutatásában, és végezetül, hogy közelebb kerüljön Istenhez, saját forrásunkhoz, aki Patandzsali szerint az élőlény anyagvilágból való kiszabadulásának a kulcsa.”