Tavaszi spárgás szabdzsi

Fodor Gasztro, Hírek, Kiemelt, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Egy igazi tavaszi csemege, amely egészséges, friss, roppanós, indiai fűszerezéssel.

4-6 főre

Hozzávalók:

Egy kis fej brokkoli kisebb rózsákra szedve
5 közepes újkrumpli kockára vágva
750g fehér spárga, meghámozva, hosszabb darabokra vágva
5 ek olaj
2 db egész száraz chili
2 kk őrölt római kömény
3 kk őrölt koriander
2 kk asafoetida vagy hing
1,5 kk kurkuma
2,5 kk só
1 marék koriander vagy petrezselyem apróra vágva
1 ek frissen facsart citromlé

Elkészítés:

Egy wokban felmelegítjük az olajat és belemorzsoljuk a chilit. Miután kicsit pirítottuk, rádobjuk a krumplit és a brokkolit. Fedő alatt főzzük úgy 10-15 percig, majd megszórjuk a római köménnyel, korianderrel és asafoetidával, valamint hozzáadjuk a spárgát is. Lefedve további 25-30 percig fő, közben időnként keverünk rajta egyet, de lévén wokos szabdzsi, nyugodtan hagyhatjuk, hogy odakapjon, piruljon. 

A végén meghintjük a kurkumával, a sóval, a friss korianderrel és rácsavarjuk a citromlét. Egyet-kettőt keverünk rajta és kész is vagyunk.