Vegán Sacher torta

Admin Gasztro, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Szülinap, karácsony, hétvége – egy egyszerű és finom házi készítésű Sacher torta mindig jól jön. Jó sütögetést!
 
Hozzávalók a tésztához:
44 dkg liszt
40 dkg cukor
10 dkg kakaópor
2 vaníliás cukor
1 sütőpor
2 csipet só
2 dl olaj
6,5 dl víz
50 dkg meggy (magozott)
 
Hozzávalók a csoki mázhoz:
10 étcsoki
2 ek olaj
 
2 dl savanykás lekvár a kenéshez
 
Elkészítés:
Összekeverjük a hozzávalókat, előmelegített sütőben 45-50 perc alatt 180 fokon megsütjük. Ha kihűlt, a tetejét megkenjük lekvárral. Amíg a lekvárt kicsit beszívja, elkészítjük a csoki mázat. Az étcsokit összetörjük, és 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk, majd egyenletesen bevonjuk vele a tortánkat. Jó étvágyat!