Vöröslencse dāl

Fodor Gasztro, Hírek, Levesek, Receptek

A különböző hüvelyesekből főtt levesek nem csak újévi szerencsehozó ételnek, hanem a téli hideg hónapokban igazi energiatöltő csodaétkeknek is számítanak.

Hozzávalók:
– 250 ml vöröslencse
– 1 db vastagabb sárgarépa
– fél kisujjnyi gyömbér
– 1/4 zöld erőspaprika
– petrezselyemzöld
– Fűszerek: hing, római kömény, kurkuma, curry por (tetszés szerint), őrölt koriander, petrezselyem vagy korianderzöld

A lencsét háromszpr vízben átmossuk, és felhasználasig áztatjuk. A vöröslencse könnyen puhul, nem szükséges sokáig előáztatni. A répát lereszeljük, a többi zöldséget pedig apróra vágjuk. Olajat hevítünk és a gyömbért, paprikát a répát pirítunk rajta, pároljuk benne. Az első három fűszert is pirítjuk kicsit a zöldségekkel. Hozzá adjuk a vöröslencsét és felöntjük vízzel. Mikor már megfőtt, csak akkor sózzuk és a maradék fűszerekkel is ízesítjük. Petrezselyemzöldet hinthetünk rá, ettől igazán szép, ünnepi lesz az étel.

Forrás: Manodhara Konyhája >>