A Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közössége közleménye Ukrajnával kapcsolatban

Fodor Hírek, Sajtópont

Mint a Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közössége (ISKCON) tagjai, az imáinkat ajánljuk mindazokért, akik az Ukrajnában kialakult helyzet áldozatai. Szívből imádkozunk azért, hogy ne szenvedjen még több ártatlan ember, és a béke hamarosan helyreálljon a körzetben. 

Különösen szomorú a szívünk amiatt, hogy az Úr Krisna híveinek ezrei a konfliktus által érintett területeken élnek. Közösségünknek Ukrajnában és Oroszországban egyaránt élnek tagjai és attól tartunk, hogy nagy szenvedések várnak rájuk és családjaikra, barátaikra, legyenek azok lelki vagy világi társak. Bárcsak az Úr Krisna megvédené mindannyiukat!

Hagyományunk szentjei arra tanítanak bennünket, hogy amíg az emberi társadalom jogot formál a Föld tulajdonára és megfeledkezik arról, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk, addig állandó lesz a konfliktus köztünk. Az egyetemes testvériség felismerése kiterjed az ellenségeskedések áldozataira minden esetben és minden oldalon.  

Szívből imádkozunk, hogy meglássuk azt a napot, amikor oroszok, ukránok, amerikaiak, kínaiak, indiaiak, afrikaiak, európaiak és általában minden nép egyesül az egymás iránti és Isten iránti szeretet zászlaja alatt. A valódi békét, a valódi biztonságot, a valódi elégedettséget nem lehet gazdasági vagy politikai eszközökkel elérni. Csak akkor érhetjük el, ha megértjük, hogy valamennyien Isten gyermekei vagyunk és hogy mindenki, voltaképpen minden élőlény érdemes a tiszteletünkre, védelmünkre és szeretetünkre.

Hare Krisna!

(Fotó: ISKCON Dwarka Delhi)