Akció az Élelmezés Világnapján: 150 mosoly és tartós élelem Békéscsabán

Admin Ételosztás, Hírek

Nagyszabású akciót szervezett az Élelmezés Világnapja alkalmából békéscsabai önkéntescsapatunk, akik egy kiemelt adományozó segítségével valósították meg vasárnapi akciójukat.
 
Az ételosztás során 102 csomaggal összesen 150 fő kedvébe jártak, akik közül 113 fő gyermek volt/ <3
 
Az ételosztáson a gazdag, tartós élelmiszercsomagokba az alábbi termékek kerültek: liszt, búzadara, tészta, olaj, rizs, lencse, kukorica konzerv, omlós keksz, banán, csokoládé, paradicsomlé, kukorica pufi, só, és összesen 200 kg alma került kiosztásra.
A békéscsabai ételosztás a „Mint egy falat kenyér” vidéki ételosztó program keretében valósult meg. Az érkező gyermekek, családok, vendégek pedig nem csak ezt a gazdag tartós ételcsomagot vihették haza hanem büféasztallal is várták őket, többek között pizzával, üdítővel, csokoládéval és gyümölccsel, valamint csokis Gauranga keksszel vendégelték meg őket, a gyerekek nagy-nagy örömére.
A kiemelt program részeként a gyerekek egy indiai hangszerekkel kísért zenei előadásnak is részesei lehettek. A zenészek egészen Szolnokról, Szegedről és Muronyból érkeztek Békéscsabára, hogy a gyerekeknek játsszanak. A kis lelkes vendégek továbbá közösen színezhettek és csillámtetoválások is készültek, aminek nincs gyermek, ki ellent tudna állni.
 
A program vendégei voltak egy helyi gyógypedagógiai iskola nehéz körülmények között élő tanulói, a családok átmeneti otthonában élő családok, a Békési nevelőszülői otthon gyermekei, valamint más a városban élő rászoruló családok, és egyedül élők.
 
Reméljük, hogy az akcióval egy kis mosolyt és reményt csalunk az arcokra, szívekbe. Külön köszönet az akcióban résztvevő békéscsabai önkénteseknek, akik minden alkalommal fantasztikus programot szerveznek! <3
 
Munkánkat ti is segíthetitek: www.eteltazeletert.hu