Tökös-répás-diós halava

Admin Desszertek, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Hozzávalók:
* 2 db kisebb pézsmatök/sütőtök
* 5-10 db sárgarépa
* 1 nagy zacskó dió
* mazsola
* útifű maghéj
* 2 dl kókusztejszín
* pici cukor
* őrölt zöld kardamom
 
Az alábbi recept egy liszt-, dara- és így gluténmentes verziója a népszerű keleti csemegének. A mennyiségek erősen függenek attól, hogy hány főre készülünk, a fenti mennyiségből már megvendégelhetjük a tágabb családot vagy barátokat is.
Kókuszzsíron, de lehet vajon is, megpároljuk az előzőleg apróra feldarabolt répánkat. Ha puha, jól összeturmixoljuk, majd a sütőben már megsütött tököt belekanalazzuk a répánkhoz. Újra turmixoljuk az apróra darabolt dióval együtt. 1 csomag mazsolát szórunk hozzá, kardamommal és kevés cukorral ízesítjük.
 
A legvégén egy fél konzerv kókusztejszínt öntünk bele, és hogy jó sűrű legyen egy kevés útifű maghéjjal együtt összekavarjuk.
 
Jó étvágyat!
Hare Krisna!