Indiai hímzés képzés és rendelhető nyomott és hímzett japa-zsákok a Syama Handmadetől

Admin Életmód, Hírek, Krisna-völgy

Ahogyan arról nemrégiben hírt adtunk, Lílásakti és Kati egy hónapon át intenzíven tanulták Indiában az ottani különleges hímzési technikákat. Elhatároztuk, hogy nyáron átadják a tudásukat azoknak, akik szeretnék ezt elsajátítani. Ezt a gyakorlati képzést több lépcsősre tervezzük.
Az első rész a Syama Handmade műhelyében lesz Somogyvámoson 2022. június 20-24. között. Ezután egy gyakorlási időszak következik, amit mindenki odahaza tud végezni, s elkészít néhány hímzett munkadarabot.
 
 
A második képzési rész augusztus 8-12. között lesz a műhelyünkben. Végül a kurzus végén a legjobbakkal egy éves munkaszerződést kötünk.
Az egyéves időszakot sikeresen teljesítők lehetőséget kapnak arra, hogy teljes idős szolgálatuk, illetve munkájuk a budapesti, vagy a Krisna-völgyi istenszobrok ruháinak hímzése lehessen.
További információk, illetve jelentkezés az alábbi elérhetőségeken:
Tel.: +36 (30) 9 658 358
 
 
Hímzett japa-zsákok is készülnek a kézműves műhelyben
Az egyik ukrán menekült hölgy ruhatervező, a másik pedig ügyesen tud varrni. Ezért kitaláltuk, hogy új termékek készítésébe kezdünk velük.
A meditációs füzéreket egy japa tárolóban (ejtsd: dzsapa) nyakba akasztható kis tartóban hordjuk. Ezek között a hímzettek a legelegánsabbak.
Pamut anyagokra nyomtunk kicsi mintákat, majd Ljuda elkezdte szépen kihímezni azokat. Ezalatt Krisna-jivani papírból elkészített három szabásmintát, férfi, női és gyerek méretben.
A japa-zsák alakja a lótuszvirág bimbóját szimbolizálja.
Ezután már csak a lábbal hajtós varrógépet kellett beüzemelni és rövidesen készen voltak a hímzett japa-zsákok.
 
 
A meseszép kézműves alkotások meg is rendelhetők a Syama Handmadetől!
Bővebb információ és rendelés: