Június 18.: Színek, fények, játékok – Holi ünnep Krisna-völgyben

Fodor Budapest programajánló, Hírek, Programajánló, PROGRAMOK, Sajtópont

Tudtad, hogy a festéklövészet és a festékdobálás Indiából, Vrindávana területéről származik? A Holi-játék a hagyomány szerint Kṛṣṇa és játékos cimborái egyik kedvenc elfoglaltsága. Krisna-völgyi szentélyünkben a tíz színes olajfestmény közül az egyik épp a Holi eseményét ábrázolja, ez is tükrözi kiemelt fontosságát a hindu ünnepkörben.

 

 

Eredetileg a Holi egy tavaszköszöntő ünnep, melyet márciusban tartanak meg – a Dekkán-fennsíkon ugyanis ekkor már 30 fok felett van a hőmérséklet. A Holi vidám, boldogságot és pozitív energiát sugárzó, színpompás jellegéről vált ismertté és népszerűvé immár szerte a világon. Indiában ilyenkor veszélyes az utcákon közlekedni, hiszen az embert váratlanul érheti a vidám ünneplők festékporos vagy vízipisztolyos támadása, a kettő elegye pedig egy igazi tradicionális colour party – nem lehet megunni és garantált a jókedv.

A Krisna-völgyi Holi ünnepen természetesen maga a festékdobálás lesz majd a leglátványosabb programpont. Először a ceremóniamester röviden bemutatja az érkezőknek a Holi tradícióját, ezután a résztvevők virágszirmokkal kedveskednek egymásnak, végül pedig megkezdődik a festékporos mulatság – valamennyien a felismerhetetlenségig tarkává válunk majd. Részt venni vagy akár csak kívülről szemlélni egyaránt élvezetes.

A festékanyag vízzel ki- és lemosható mind a ruhából, mind a hajból és bőrről, az egészségre semmilyen szempontból nem ártalmas. Érdemes kényelmes öltözetben érkezni, amiben szabadon lehet játszani.

A Holi-játék mellett csoportos élménytúrákkal, tematikus előadásokkal, gasztronómiai élményekkel és más érdekességekkel is várunk aznap.

Találkozzunk június 18-án 12 órától a somogyvámosi Krisna-völgyben!
Június 18. 12:00-18:00

Programok:

11:00-17:00 Szentélylátogatások
11:00, 13:00, 15:00 Életmód túrák
14:00 Kertészeti túra

Esemény >>