Syama Handmade: Készítsd el a saját ruhád! – Nemzetközi textil-tábor

Admin Életmód, Hírek

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, sikeresen elnyertünk egy Erasmus-pályázatot, melynek címe Make Your Own Cloth, azaz Készítsd el a saját ruhádat! volt. Ennek keretén belül 6 európai országból összesen 18 fő jött el a Syama Handmade textilműhelyünkbe egy hétre. A téma a ruházati önellátás és annak oktatása volt.
 
 
Az első nap a ruházati önellátásról, valamint a tapasztalati tanulás módszereiről szóltak az előadások, a gyakorlatok és a beszélgetések.
Másnap a rostlen, a rostkender, a gyapjú és a selyem feldolgozása volt a téma. A képeken jól látszik a vidám hangulat.
Ezután két napon át a csapat egyik része a fonást, a második a szövést, a harmadik a növényi festést és a nyomódúcos mintázást, míg a negyedik a hímzést tanulhatta félnapos váltásokkal. Nagyon tetszett nekik az intenzív gyakorlati képzés, miközben gyönyörű alkotások is készültek.
Utolsó nap délelőtt ökrös szekérrel bebarangoltuk Krisna-völgyet, délután pedig megosztottuk egymás közt a tapasztalatainkat és élményeinket.
Mindenki nagyon értékelte a tanultakat. Többekkel pedig már most elkezdtünk (szakkifejezéssel élve) további terveket szőni.
 
A Syama Handmade csapata