zek a Haribol golyócskák fahéjjal megszórva biztosan elvarázsolnak minden uzsonnázni vágyó gyermeket és nassolni vágyó felnőttet is. A Haribol golyócskák eredetileg tejporból készült finomságok voltak, amelyet a Krisna-hívők minden zenés felvonulás alkalmával osztogattak. Tulajdonképpen üdvözlőnek szánva, ezért is Hari bol, „Helló, szia, szevasz, énekeld Te is Isten Neveit! J Ma azonban sokan egy vegán verzióra éheznek. J
Milyen az eredmény? Természetesen isteni finom!
1 kg krumplit megfőzünk, pici sót teszünk a vízhez, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt jól összetörjük, csipet szerecsendióval, 1-2 evk. cukorral ízesítjük. Jól összekavarjuk. Mehet bele a 10 dkg liszt, de annyit tegyünk, bele amennyit felvesz, jól gyúrható legyen a tészta, de ne legyen túlságosan száraz, „összeállt”. Ha nagyon lisztes, nem lesz finom. Ha ez megvan, szórjunk bele kókuszreszeléket ízlés szerint. Kézzel összegyúrjuk, majd bő vajban golyók formájában aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintjük. Jó étvágyat! Hare Krisna!
Gabi Indiai Konyhája