Vegán Omlett

Admin Hírek, Receptek

Ha nagyon megszoktad a tojásos reggeliket, de már soha többé nem szeretnél állati összetevőket enni.
 
Hozzávalók:
1 bögre csicseriborsóliszt
½ tk fekete Himalaja só (kénes ízének és illatának köszönhetően nagyon emlékeztet a tojásra)
½ tk (vagy kevesebb is lehet) hing/asafoetida (hagyma helyett)
¼ tk őrölt bors
¼ tk őrölt kurkuma
½ tk szódabikarbóna
1 bögre víz
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a vizet, és keverjük el csomómentesre.
 
Öntsük a tésztát egy serpenyőbe, és süssük közepes hőfokon kb. 10 percig (addig, amíg szép világosbarna színe lesz), majd egy spatula segítségével válasszuk el a tésztát a serpenyőtől, fordítsuk meg, és süssük még néhány percig. Ha jó minőségű teflonserpenyőt használunk, akkor nem szükséges olajat használni a sütéshez!
Miután mindkét oldala átsült, töltsük meg kedvünk szerint bármilyen nyers vagy sült zöldségekkel.