A birkalegelőtől a mintafaluig – 30 éves Krisna-völgy és a hétvégén Búcsút rendeznek

Fodor Hírek, Krisna-völgy

Ilyen volt Krisna-völgy 10-20-30 évvel ezelőtt. Hinnéd-e hogy idén már 30 éves ez a szépséges ökofalu, ahol, mivel a hívők nagyon figyelnek a tisztaságra, a természet és az ember által lakott terek is gyönyörű szépek, üdék, egy cseppet sem szennyezettek.

Krisna-völgy 30 éve egy elhagyott birkalegelő volt. Az első néhány száz hívő kőkemény munkával érte el azt, hogy később már kicsit kényelmesebb körülmények között lehessen fejleszteni Közép-Európa legnagyobb ökofalvát. Több ezer ember áldozatos munkájával és türelmével. Néhány tíz hektárból, így, az odaadás és eltökéltség által lett 300 hektár MINTAFALU. Merthogy Krisna-völgy nem csak turisztikai látnivaló, hanem egy modellprogram, amely azoknak segít, akik úgy döntenek: kiszállnának a mókuskerékből, és ismét egy természetközeli, a gazdaságtól, háborúktól, a világ őrületétől és a városi léttől kevésbé függő életet szeretnének élni. A védikus bölcsességre és az ősi, magyar hagyományokra alapozva.

A krisnások megmutatták, hogy ez lehetséges, és azt is, hogy ennek garantált mellékterméke, hogy boldog vagy. A Krisna-hívőket is érik nehézségek, mégis sokkal nagyobb türelemmel néznek szembe az élet gondjaival és a belső elégedettségük kevésbé függ a külső körülményektől és nagyvilág hangulatától. Már csak ezt is érdemes elsajátítani a Völgy lakóitól, na és persze a biontenzív, no-till és minimal-till regeneratív mezőgazdaság lépéseit is, nemcsak étel, hanem ÉLETrepcepteket, a fenntartható élethez szükséges tudást.

Az idén 30 éves Krisna-völgyben a hétvégén rendezik meg a Búcsút. A 3 napos fesztivál egy olyan program, amit idén tényleg nem érdemes kihagyni!

Mi lesz a program?
A 3 napon át színpadi programmal, táncdarabokkal, előadásokkal várnak.💃 Pénteken lesz Holi, a színek fesztiválja🟠🟢🟡🟣🔵 festékdobálás 16 órakor, szombaton és vasárnap pedig valódi indiai védikus esküvő tűzceremóniával,👰🔥 mindkét nap délben, mert mindig akkor a legkedvezőbb a csillagállás🌟🪐 egy ilyen életre szóló rítus elvégzéséhez.
Rengeteg vezetett túrán vehetsz részt a 3 nap során. 20 percenként lesz látogatási lehetőség a szentélyben, 🛕a templomépületben, de óránként kertészetikörséták🌿🌱🌻, naponta többször gyógynövény túrák🌾, napi egyszer szerencsehozó és több alkalommal karma tisztító zarándokséta🏵 is indul. Körbe lehet nézni 2 óránként a tehenészetben🐄, meg lehet tekinteni az új ökrös járgányházat működés közben,🐮 de lesz életmód séta is a helyi hívők lakóövezetében, kulisszatitkokkal.

Az iskolában egész nap minőségi gyermekprogramok 👶👧és foglalkozások a hűsben, a Syama Handmade es az Ökovölgy műhelyében kézműves titkok🥻👕🧷🧵🧶 a Spirit UP teraszon🕉 spirituális beszélgetések és előadások Bhaktipada Goswamitól és Lilasuka Dasatól.📿 Péntek délután lesz zenés mantrakoncert Sivarma Swamival📯🎷🎺🎻, és az ő könyveit is lehet majd dedikáltatni a helyszínen.

Mindhárom napon lesz Tiktok Közönségtalálkozó Vallabhival👱‍♀️, a Völgy krisnás sztárjával, és az ökrös szekér túrákat sem érdemes kihagyni🐄. A le- és feljutáshoz kisvasutat lehet használni🚂, ez az utóbbi két programelem nem lesz ingyenes, de minden más igen!
A Spirit UP teraszon egyébként szombaton és vasárnap este is Kírtan Jam koncert lesz🎶🎷🎤🥁, hatalmas buli fiataloknak. Aki még nem töltötte be a 29. évet és szeretne résztvenni, az egy gyors regisztrációt követően a (🤘👉kirtanjam.krisnavolgy.hu oldalon) ingyen léphet be a rendezvényre 15 órától. A pedagógusokat és a Völggyel együtt éppen most 30 éveseket pedig extra kedvezménnyel várjuk. ⚠️Vigyázat, vadászunk is! 😉 Méghozzá a Völgybe idén érkező 500.000. vendégre!!! Várhatóan ebben a 3 napban fog megérkezni az 500.000 vendég Krisna-völgybe a fennállása óta. Ha őt elcsípjük, őt biztosan meglepetés ajándékokkal várjuk🎁! Ne lepődj meg, ha kollégáink számolgatják a belépők sorszámát majd a regisztrációnál. 😉

3 helyen lesznek finomabbnál finomabb fogások a Völgyben, a Tehenészek Konyhájában szabadtűzön készült lepények 🥞🥒és csemegék, a street food büfében 🧆🥙és a nagy étteremben, itt a sütiktől a teljes menüig minden IS elérhető lesz🌮🍲🥗. Ha kulacsot hoztok, akkor pedig számos pontján a Völgynek ingyenesen tudtok vizet venni💧. A vegán fagyit🍦 sem érdemes kihagyni, mert durván finom! 🙂

Mi kell erre a kalandra? Nap elleni védelem 🌞👒🧣🧉és kényelmes ruházat szükséges, az élmény pedig garantált.
Idén már 30 éves Krisna-völgy, ha jártál már itt azért, ha pedig nem, akkor azért szinte kötelező, bakancslistás program ez az idei nyáron.🥳😎

Info és jegyek: http://bucsu.krisnavolgy.hu