Az Isten iránti szeretet végtelen tárháza

Admin Filozófia, Hírek

Śrīmati Rādhārānī az egyik legkiemelkedőbb és legtiszteltebb személyiség a hindu vallási és szellemi hagyományokban, különösen a Krisna-tudat kontextusában. Ő a hindu panteon és a Krisna-tudat egyik legfontosabb isteni alakja, a hűség és az Isten iránti szeretet megtestesítője.

Rādhārānī földi megjelenésének a napját, amelyet Rādhāṣṭamī néven ismernek, minden évben megünnepeljük. A nap általában augusztus-szeptember hónapra esik, holdállástól függően, 2023-ban ez szeptember 23-ára esik. Az ünnep célja, hogy emlékezzünk Rādhārānī alakjának jelentőségére és a Kṛṣṇához fűződő különleges szeretetére. Śrīmati Rādhārānī Kṛṣṇának végzett áldozatkész, önzetlen szolgálata és az önátadás legmagasabb fokát tükröző érzelmei példaértékűek és mélyen inspirálóak.

Rādhāṣṭamī napján Krisna-völgyben tartjuk meg az országos fesztivált, melyen főleg imádkozunk, meditálunk és énekelünk, hogy megerősítsük kapcsolatunkat Rādhārānīval, illetve hogy tanuljunk a példájából és elnyerjük a kegyét, hogy mi hasonló odaadással viszonyulhassunk az Úrhoz, ahogyan Ő. Az ünnepen gyönyörűen feldíszítjük az oltárt, olvassuk a szentírásokat, és nagy vegetáriánus lakomát készítünk, amelyet Rādhārānī örömére ajánlunk fel.Śrīmati Rādhārānī szeretete és hűsége elérhető mindenki számára, aki komolyan elkötelezi magát az Istenhez vezető úton való előrehaladásban, hiszen Rādhārānī istenszeretettől túlcsorduló lágy szíve örömmel osztja meg páratlan kincsét az őszinte lelkekkel.