Banános-mogyoróvajas muffin

Admin Desszertek, Gasztro, Hírek, Receptek

Íme egy habkönnyű, szájban szétolvadós, szeretnivaló muffin, mely a banánnak köszönhetően rugalmas és telt állagú lesz, a mogyoróvaj pedig épp annyi plusz élményt ad hozzá, amitől más, mint amit eddig tapasztaltunk.
 

Hozzávalók:
220 g liszt
2 tk sütőpor
1/4 tk szódabikarbóna
1/4 tk só
1/4 tk őrölt fahéj
3 db érett banán
100 g barnacukor
120 g mogyoróvaj
120 ml tej
100 ml olaj
3 ek natúr joghurt
1 tk vanília aroma

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Szórjuk egy keverőtálba a száraz hozzávalókat és jól keverjük el, egy másik, nagyobb keverőtálban pedig krumplinyomóval vagy villával nyomkodjuk pépesre a banánokat. Ha megvan a pürénk, oldódásig keverjük el benne a cukrot, majd vegyítsük a mogyoróvajjal is. Most jöhet a keverékhez a tej, az olaj, a joghurt és a vanília aroma, majd fokozatosan keverjük hozzá a lisztes keveréket is.
Osszuk el a tésztát 12 muffin formába, toljuk be a meleg sütőbe, és süssük szép barnára 5 percig légkeveréssel, majd még 10-13 percig légkeverés nélkül.
Jó étvágyat!