Egy isteni recept még a “nagymama konyhájából” hangulattal. 🙂![](https://krisna.hu/wp-content/uploads/2023/11/400750908_7419364024749551_9014903694915833043_n-400x400.jpg)
![](https://krisna.hu/wp-content/uploads/2023/11/400750908_7419364024749551_9014903694915833043_n-400x400.jpg)
Hozzávalók:
3 evk joghurt
3 evk joghurt
1 dl tej
2 evk cukor
10 dkg búzadara
Kicsi só / kurkuma
Ízlés szerint: citromhéj / alkoholmentes rum aroma / mazsola / szeletelt mandula / vanília aroma – bármit ami feldobja és szeretünk ![☺️](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tfb/1/16/263a.png)
![☺️](https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/tfb/1/16/263a.png)
Az egészet össze keverjük és állni hagyjuk legalább 15 percet (hogy a búzadara megdagadjon). Sűrűbb lesz mint egy palacsinta tészta. Palacsinta sütőben érdemes kisütni, vajon, de teflonnal is próbálkozhatunk.
Palacsinta sütőben felolvasztunk kis vajat, 1 merőkanál masszát ráteszünk, hagyjuk sülni, majd folyamatosan keverjük, hogy kicsi morzsákra szétessen és mindegyik darab megsüljön.
Tálaláskor porcukrot és lekvárt teszünk rá.
Syamajiu DD