Kókuszos, citromos kölesgombóc

Admin Desszertek, Hírek, Receptek

Hozzávalók:
10 dkg köles
2,5 dl kókusztejszín
1 db citrom
1-1,5 dkg 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer, vagy ízlés szerint cukor
4 ek kókuszreszelék
Darált mandula, dió, vagy mák a forgatáshoz
A tálaláshoz: lekvár (barack, áfonya)

A kölest a citrom finomra reszelt héjával, kifacsart levével és az édesítőszerrel vagy cukorral a kókusztejszínben puhára főzzük, majd teljesen kihűtjük. Annyi kókuszreszeléket adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle. Száraz serpenyőben megpirítjuk a darált mandulát, vagy diót, esetleg mákot, és beleforgatjuk a gombócokat. Sárgabarack vagy áfonyalekvárral tálaljuk. Jó étvágyat! Hare Krisna!

Gabi Indiai Konyhája