Sajttal töltött padlizsán paradicsomszósszal – egy igazi húspótló menü

Fodor Gasztro, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Gabi konyhájából ajánljuk ezt a finomságot. “Azt gondoltam a padlizsán lenne a legmegfelelőbb erre a célra, nézzétek mi is “sült” ki belőle.
 
Hozzávalók:
•1 padlizsán
•csicseriborsóliszt
•fekete só
•kurkuma
•liszt
•zsemlemorzsa
•sajt
•paradicsomszósz
•oregano
•bazsalikom
•kakukkfű
•rozmaring
•bors
•olaj

 
Vegyünk egy jó nagy padlizsánt, tűz felett süssük jól át, hogy megpiruljon mindenhol. Ha kész, tegyük egy edénybe, vagy tálba és fedjük le, hogy megpuhuljon. Mindeközben keverjük ki a panírunkat amiben meg fogjuk majd forgatni a padlizsánt. Csicseriborsó lisztet ízlés szerint fekete sóval (ez helyettesíti majd a tojást), és kurkumával, meg persze annyi vízzel csomómentesre keverjük, hogy palacsintatészta állagot kapjunk. Ha ez kész, akkor elővesszük a füstös-sült padlizsánunkat és fakanállal picit lenyomkodjuk. Középen vágunk egy mélyedést amibe beletesszük az előzőleg már felvágott sajtunkat. Kicsit sózzuk, borsozzuk.
 
Jöhet a bundázás. Először lisztben, majd a csicseriborsós masszánkban jól megforgatjuk, és végül belehempergetjük a zsemlemorzsába. Ha kész, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
 
Paradicsomos oregánós-bazsalikomos szósszal és reszelt sajttal a tetején, rizzsel vagy sültburgonyával tálaljuk.
Isteni lett! Próbáljátok ki!Jó étvágyat!”