Zöldülő Völgy – A fenntarthatóság áll az idei Krisna-völgyi Búcsú középpontjában

Fodor Hírek

Július utolsó hétvégéjét érdemes már most piros betűkkel megjelölni a naptárban, ekkor ugyanis az idén 30 éves Krisna-völgy jubileumi Búcsújában vehettek majd részt. Krisna-völgy 30 éve éli és oktatja a fenntartható életmódot és áll ezzel a magyar emberek szolgálatára, a gyönyörű “lelki sziget” ezért kötelező kirándulócélpont az idén. A július 28-29-30-án megrendezésre kerülő Búcsúban számos zöld törekvést is megvalósítanak a szervezők.

Töltsd újra!
A Krisna-völgyi Búcsú helyszíne egy közel 300 hektáros biofarm, amelynek jelentős része bejárható a fesztivál alkalmával. Hogy a meleg ne szegje kedved, hozz magaddal kulacsot, a rendezvény területén számos ingyenes szikvíz utántöltő állomással készülünk, ahol újratöltheted a kulacsod. Maradj mindig friss, és kapcsolódj ki kedvedre!

Tapasztald meg a vega életérzést!
Hagyd otthon a húsos szendvicset, és bízd magad a Búcsú kulináris különlegességeire! Ételeink egészségesek, ízletesek, táplálóak és vegetáriánusak, azaz karmamentesek, tele szeretettel. Tudtad? Azzal, hogy húsmentesen étkezel és közben figyelsz a helyi alapanyagok használatára, a lehető legtöbbet teszed Földünkért!

Félre a bolti tejjel!
Krisna-völgyben az év minden napján vegán, teljes mértékben állatbarát menüt kaphatsz az éttermünkben. Lakto-vegetariánus fogásainkat ugyanis kizárólag az ökofarm területén nevelt és szeretettel gondozott teheneink tejének felhasználásával készítjük.

Komposztálj!
A Krisna-völgyi Govinda ételbárban cukornádból készült tányérokat és fa evőeszközöket használunk, melyek kiválóan komposztálhatóak, így kevésbé terheljük környezetünket. Védd Te is a bolygót! Csökkentsd az ökolábnyomod! Tudtad? Krisna-völgy már több mint 10 éve nem használ műanyag eszközöket a Govinda ételbárban. Az idei évtől éttermünkben tartós és higiénikus acél tányérok használatát vezettük be, az acél pedig környezetbarát, hiszen újrafelhasználható.

Óvd a környezetet!
Kérjük, hogy a rendkívül gazdag és változatos Krisna-völgyi élővilág háborítatlansága és a többi vendég érdekében ne szemetelj! Számos kihelyezett, rendszeresen ürített hulladékgyűjtő áll rendelkezésre az utak mentén, melyek csakis a feleslegessé vált hulladék befogadására várnak. Köszönjük, hogy Te is környezettudatos vagy!

Egy szatyor mind felett!
A Tehénvédelmi Központ előtt, az Öko-völgy Alapítvány standjánál Te is beszerezheted  Krisna-völgy feliratú ökotáskádat, amely garantáltan trendi és bírja a vásári gyűrődést. Hosszú távon szép Krisna-völgyi emlék lehet a hétköznapjaid során is, a Búcsúban pedig ebbe gyűjtheted a Krisna-völgyi emlékeket!

Ne keresd a légkondit!
A klímaberendezés a klíma esküdt ellensége, ezért nálunk nem találsz légkondit. Amíg odabent kellemesen lehűti a levegőt, addig a szabadban bizony csak még jobban felfűti a már amúgy is túlhevült bolygónkat, működéséhez pedig veszélyes vegyszerekre van szükség! Elégedjünk meg ezért a ventilátorokkal, amelyek templomunkban napelemről működnek, vagy használhatunk egy szép, színes, elegáns legyezőt is!

Csináld magad!
Ha még sosem készítettél házi kozmetikumot, itt az ideje, hogy kipróbáld! Iskolánk épületében a Krisna-völgyi gyerekek megmutatják és árusítják is a saját maguk által készített dezodorokat, szappanokat, krémeket, sampon-teákat. Ezeket a recepteket most te is magaddal viheted, és meglátod, mennyivel egyszerűbb, tisztább és egészségesebb az élet műanyag dobozok és vegyszerek nélkül a fürdőszobában is!

Mindig az aszfaltmentes úton!
Nálunk valóban előfordulhat, hogy poros leszel az úttól, de kárpótoljon az a tudat, hogy az aszfaltnál és a betonnál sokkal természetesebb és a környezetünkbe is jobban illő a köves makadámút, amelyen Krisna-völgyben jársz. 

Játszunk együtt!
Krisna-völgyben nem találsz sem ugrálóvárat, sem dodzsemet, mi gyermekeink hosszú távú boldogságát tartjuk fontosabbnak. Kiváló természetes szórakozást nyújt nekik a zebu-bocis szekerezés, a szalmabálákon való ugrálás, a rejtélyes bambusz-alagút, a közös fogócska és bújócska, vagy a kézműves foglalkozások, melyre szeretettel várunk kicsiket, nagyokat.

Nincsen Búcsú fagylalt nélkül!
A fagyi természetesen a Krisna-völgyi Búcsúból sem hiányozhat, ám tudni kell, hogy nincs hűtés fűtés nélkül. Ezért mi a zárt rendszerű, csavaros fagylaltgépet választottuk, vagyis nem pazarolunk annyi energiát, noha tudjuk, hogy a nagy, látványos fagyispult a sok színes nyalánksággal sokkal vonzóbb. Ugyanakkor biztosak vagyunk benne, hogy ha megkóstolod kétféle vegán fagylaltunkat, előbb fog megolvadni a szíved, mint a kehely tartalma.

Bővebben: http://bucsu.krisnavolgy.hu