750 adag szeretet Egerben és ismét elkezdődtek mindennapos ételosztásaink!

Fodor Ételosztás, Hírek

Legnagyobb vidéki ételosztó pontunk Egerben található, az ünnepek alkalmával is itt tartottuk az egyik legnagyobb karácsonyi akciót, 750 főre készültek helyi munkatársaink és önkénteseink. A vendégkör a már regisztrált és helyi családsegítő által is felmért családokból tevődik össze, akik számára egy gazdag ünnepi élelmiszercsomag a főzés lehetőségét rejti magában és igazi családi összetartó erővel bír. A gazdag tartós élelmiszercsomag mellé meleg ebédet, forró teát, sok-sok csokoládét és ünnepi finomságokat, Krisna-völgyi bio sütőtököt osztottunk az érkezőknek, de a gyerekek plüssöket és játékokat is hazavihettek, a felnőttek pedig kiváló minőségű használt ruhákból válogathattak.
 
A Karácsonyi Szeretetlakoma már csak nevében karácsonyi, éppúgy folytatódik az újévben. Január 20-án Óbudán, 27-én pedig Szeged lesz kiemelt csomagosztás. Az akciókat pedig még lehet támogatni is, hogy még több finomsággal készülhessünk a nélkülözőknek!
 
A fagyos hideg idő miatt kiemelten fontosak mindennapos ételosztásaink is!
Minden hétköznap várjuk szeretettel azokat a rászoruló családokat, akiknek a napi betevő megteremtése is nehézséget jelent. Hétfőtől péntekig ebédidőben szolgáljuk fel a meleg ételt, valamint más kiegészítő élelmiszereket, pékárut, zöldséget, gyümölcsöt, illetve más apró finomságokat, amiket az élelmiszermentésből kapunk. A fővárosban elsőként népligeti osztópontunkat szoktuk javasolni, de több kerületben, valamint Egerben, Somogy megyében és vasárnaponként Debrecenben is állunk a nélkülözők rendelkezésére.
 
A szociális ellátórendszerben életbe lépett a “vörös kód”. A fagyok betörésével most még sokkal jobban oda kell figyelnünk embertársainkra. Ezért bárki, aki szükségben él, örömmel várjuk egy forró teára és egy tál meleg ebédre osztópontjainkon, a helyszínekről honlapunkon tájékozódhattok: www.karitativ.hu
 
(Fotók: Balogh Tas, Filo Foto)