Túrós/epres pite tojás nélkül – alaprecept

Fodor Desszertek, Gasztro, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Ez a pita alaprecept egy igazi csoda, tulajdonképpen bármilyen töltelékkel készíthetitek, almával, piros gyümölcslekvárral. Isteni recept Manodharától.
 
PITE tészta
– 500 g liszt
– 150 g cukor
– 1 sütőpor
– 200 g vaj
– kb. 2 dl tejföl vagy joghurt
 
A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, majd a sütőport és cukrot is bele keverjük. A joghurttal, vagy tejföllel (ami éppen bontva van otthon) készre gyúrjuk a tésztát. Picit állni hagyjuk, amíg a töltelék készül. Ez lehet egy sima túrós töltelék vagy valamilyen gyümölcs is lecukrozva. Az alma azért jó, mert szinte édesítés nélkül édesre sül kis fahéjjal – a szerk. Majd lisztezett deszkán nyújtjuk a pitetésztát. Ez a mennyiség felezhető is, és két kerek formában is ki lehet sütni őket. Kb. 190 fokon 25 perc az ideális, kis eltérések lehetnek a sütő teljesítménye szerint. A színén jól látszik, mikor van kész.
 
A töltelek sokféle lehet, almás, túrós, mákos meggyes. Lehet próbálkozni. 🙂 😉
Jó sütögetést!

Recept: Manodhara Konyhája