Bhagavad-gītā előadássorozat vasárnaponként

Admin Filozófia, Hírek

Íme egy kiváló lehetőség a Kṛṣṇával való kapcsolatod erősítésére!
 
Bhaktipāda Goswāmī Bhagavad-gītā előadássorozatot indít vasárnaponként a Budapesti Haré Krisna Templom és Oktatási Központ konferenciatermében 10-12 óra között.  
 
Lelki életünk sikere vagy kudarca múlik azon, hogy képesek vagyunk-e Kṛṣṇára emlékezni. Az emlékezés a rendszeres hallás és ismétlés eredménye, azaz, ha szeretnénk Kṛṣṇára emlékezni, tegyük rendszeressé és erősítsük ezeket a gyakorlatokat. 
 
“Smartavyah satatam viṣṇuh” – javasolja a szentírás: mindig, szünet nélkül emlékezzünk az Úr Viṣṇura… Az Úrra akkor tudunk örökké emlékezni, ha állandóan hallunk Róla… Ha Kṛṣṇáról hallunk a Śrīmad-Bhāgavatamból, a Bhagavad-gītāból vagy a hasonló hiteles szentírásokból, az azt jelenti, hogy Kṛṣṇa-tudatban élünk.” (SBh. 4.22.24. magyarázat)
 
Bhaktipāda Goswāmī szemléletes példákon keresztül, valamint történetekkel fűszerezve, mélységében nyújt majd betekintést a transzcendentális tudás bölcsességébe.  
 
Ahhoz, hogy még nagyobb lelkesedéssel vethessük bele magunkat a Gītā tanulmányozásába, Gurūttama Dāsa általánosságban a szentírásokról, a tanulás fontosságáról, azok életünkben betöltött szerepéről tart majd bevezető előadást, valamint további néhány alkalommal a tanulás más aspektusairól is beszél majd.
 
A 2024-es év első felének vasárnapjai a következők szerint alakulnak:
 
Március 10. Gurūttama Dāsa – A szentírások tanulmányozásának hangulata
Március 31. Bhaktipāda Goswāmī – Bhagavad-gītā
Április 7. Bhaktipāda Goswāmī – Bhagavad-gītā
Április 14. Bhaktipāda Goswāmī – Bhagavad-gītā
Április 28. Bhaktipāda Goswāmī – Bhagavad-gītā
Május 12. Bhaktipāda Goswāmī – Bhagavad-gītā
Május 19. Bhaktipāda Goswāmī – Bhagavad-gītā
Június 2. Gurūttama Dāsa – A szentírások tanulmányozásának lehetséges módszerei
Június 9. Gurūttama Dāsa – Miért tanuljunk verseket a szentírásokból? – A verstanulás művészete
Június 23. Bhaktipāda Goswāmī – Bhagavad-gītā
 
Habár a személyes részvételt semmi sem pótolhatja, azok, akik nem tudnak részt venni az előadásokon, a Budapesti Templom Youtube csatornáján minden anyagot elérnek:
 
 
Szeretettel várunk Benneteket!