Hozzávalók:
1 zacskó rukkola
1 zacskó spenót
1 kocka feta sajt
1 camambertsajt
1 mozzarellasajt
2 csomag réteslap
méz
áfonyalekvár
lenmag vagy szezámmag
csipet asafoetida (hagyma és fokhagyma helyett)
olívaolaj
vaj
Olivaolajon egy kicsit megforgatjuk a rukkolát és a spenótunkat. Összetörjük a camambert-, feta-, és mozzarella sajtunkat. Ha kész a rukkola-spenót belekeverjük a sajtos töltelékünket, melyet az előzőleg kihajtogatott, és masni formára összehúzott, 2 lapra szedett réteslapunkra tesszük 1 evőkanállal (mindkét lapot olivaolaj spray-vel befújjuk, hogy puha legyen, ne törjön).
Majd óvatosan összetekerjük, oldal irányból behajtjuk, és vigyázunk, nehogy összetörjük.
A batyuk tetejét olvasztott vajjal megkenjük, ízlés szerint lenmaggal vagy szezámmaggal szórjuk. 180 fokon, aranybarnára, ropogósra sütjük.
Csurgatott mézzel, áfonyalekvárral meglocsolva tálaljuk. Ettől az apró édes felhangtól lesz igazán különleges ízű az összhatás.
Jó étvágyat!
Hare Krisna!
Gabi vegetáriánus konyhája