Túrós-vajas rudacskák, tojás nélkül

Fodor Gasztro, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Egy sós-vajas finomság, ami annyira tápláló, hogy akár ebéd helyett is jól lakunk vele.

Manodhara Konyhájából hoztuk ezt a receptet, aki azt állítja, visszatérő családi kedvenc náluk a túrós-vajas rudacska. Egyszerű és nagyszerű. A recept is rendkívül egyszerű 1:1:1 arányban van benne liszt, vaj és túró, meg egy kis só és kész is! Vagyis minden hozzávalóból ugyanannyit mérjünk ki.

A vajat felmelegítjük, a túróval és a liszttel eldolgozzuk szépen, majd egy konyhalapon vagy nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát. Szezámmaggal vagy egész köménymaggal szórhatjuk, díszíthetjük, de aki akar sajtot is tehet rá, ha még nem volt elég a jóból. 😉 Ezután vágjuk fel a tésztát és helyezzük sütőpapírra.

Fontos titka a receptnek, hogy csak a visszahűtés után süssük, amikor megdermedt benne a vaj. Csak így lesz jó, de így nagyon! ❤️