Vegán mangós chiapuding granolával

Admin Desszertek, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Hozzávalók:

  • 2 db érett mangó, vagy 1 konzerv 
  • 400-500 g natúr kókusz desszert 
  • 1,5 dl növényi tej (kókusz)
  • 2-3 ek. chiamag
  • 1 tk fahéj
  • házi granola (gluténmentes zabpehely, mogyoró, kesudió, mazsola, pekándió, ízlés szerint ki-mit szeretne bele tenni) 
  • méz 
  • pici kókuszolaj 

Elkészítjük először a granolánkat. Egy tálba ízlés szerint keverünk zabpelyhet és magvakat, ehhez ledarálunk külön kesudiót, mogyorót, pekándiót, akár kókuszreszelék is mehet bele, majd hozzáöntjük az mazsolát, mézzel ízesítjük, és egy pici kókuszolajat is teszünk hozzá. Fahéjjal megszórjuk, jól összekavarjuk az egészet, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, szépen elegyengetjük, és 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük, kb. 5-8 percig, majd összekeverjük és megint betesszük egy pár percre a sütőbe. Kivesszük, ha kész és hagyjuk kihűlni. 

Következő lépés, hogy a natúr kókuszdesszertbe beletesszük a chiamagot, beleöntjük a növényi tejünket, és megszórjuk egy pici fahéjjal, jól összekeverjük, majd hagyjuk egy picit állni, hogy megduzzadjanak a magok.

A mangót meghámozzuk és pürésítjük.

Szép tálkákba, rétegezve helyezünk mindent. Először a házi granolánkat tesszük, majd jöhet a kókuszos chia krém, és a tetejére a pürésített mangót helyezzük. Megszórhatjuk granolával a és mangó kockával díszítésként a tetejét.

Jó étvágyat!

Hare Krisna!

🌺Gabi vegetáriànus konyhája:🌺

https://www.facebook.com/share/g/1CTrWMeWKG/?mibextid=wwXIfr