Nem a legolcsóbb ételek közé tartozik ez a vegán sushi, de a tápértéke nagyon gazdag, nagyon magas fehérje és B-vitamin tartalma. Tökéletes fogás lehet akár vacsorára is vagy valamilyen alkalomra. Könnyed, ízletes és nagyon finom.
Elkészítése:
Pucoljuk meg a répákat, és vágjuk fel nagyon vékony csíkokra egyenletesen. Ezután jöhet a kígyó uborka, ugyanígy járjunk el, szép csíkokra szeleteljük. Mindeközben mossuk meg a rizottó rizsünket, és tegyük fel dupla mennyiségű vízbe főzni. Picit sózzuk.
Hozzávalók:
4-5 db rizslap
1 vagy 2 lap zöld alga
1 vagy 2 db répa
fél kígyóuborka
egy natúr tofu
szójaszósz
maréknyi rizottó rizs
pici só
szezámmag
szezámolaj
4-5 db rizslap
1 vagy 2 lap zöld alga
1 vagy 2 db répa
fél kígyóuborka
egy natúr tofu
szójaszósz
maréknyi rizottó rizs
pici só
szezámmag
szezámolaj
Elkészítése:
Pucoljuk meg a répákat, és vágjuk fel nagyon vékony csíkokra egyenletesen. Ezután jöhet a kígyó uborka, ugyanígy járjunk el, szép csíkokra szeleteljük. Mindeközben mossuk meg a rizottó rizsünket, és tegyük fel dupla mennyiségű vízbe főzni. Picit sózzuk.
A tofut szeletekre vágjuk, majd meglocsoljuk szójaszósszal, és hagyjuk állni egy picit. Elővesszük a rizslapokat, kicsit beáztatjuk őket langyos vízbe, de vigyázzunk ne túl sokáig mert könnyen szétázhat, és szétszakadhat. Majd ennek a közepére helyezzük az algalapot, és rákanalazzuk a főtt rizsünket, rétegezzük a répát, a kígyóuborkát és a szójaszószba beáztatott tofu szeletünket – legyen vékony. A tetejére újabb algalapot teszünk, majd az egészet feltekerjük szorosan, és egy kis batyut készítünk belőle – pl. ahogy a a töltött káposztát szoktuk. Ha ezzel is megvagyunk, akkor szezámolajbab egy picit megforgatjuk a szorosan összetekert tekercseinket, és a legvégén szezámmaggal megszórjuk. Airfryer-ben süthetjük 180 °-on kb. 10-15 percig.
Tálaláskor édes-csípős szószt kínálunk hozzá.
Egy-két info az algáról:
Tálaláskor édes-csípős szószt kínálunk hozzá.
Egy-két info az algáról:
Az algák közös jellemzője, hogy fotoszintetizálnak, azaz képesek a napfény energiáját felhasználni szerves anyag előállítására. Ezen belül azonban nagy változatosság figyelhető meg.
Miért nem növények vagy állatok?
• Nem növények, mert az algáknak nincs valódi gyökerük, száruk vagy levelük, és a szaporodásuk is különbözik.
• Nem állatok, mert képesek fotoszintetizálni, és többségük nem mozog aktívan.
Az algák tehát egy sokszínű és változatos csoport, amely azonban nagyon egészséges.
Jó étvágyat! Hare Krisna!
Miért nem növények vagy állatok?
• Nem növények, mert az algáknak nincs valódi gyökerük, száruk vagy levelük, és a szaporodásuk is különbözik.
• Nem állatok, mert képesek fotoszintetizálni, és többségük nem mozog aktívan.
Az algák tehát egy sokszínű és változatos csoport, amely azonban nagyon egészséges.
Jó étvágyat! Hare Krisna!
Gabi vegetáriánus konyhája
https://www.facebook.com/groups/3027891283921642
https://www.facebook.com/