Ha itt a meggy, vagy akár a cseresznye és barack szezon ez a recept számtalan verzióban elkészíthető. KI ne hagyjátok! Ráadásul 1 óra alatt mosogatással együtt készen van.
Hozzávalók – a tészta:
50 dkg liszt, vagy gm liszt
20 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
25 dkg vaj, vagy növényi zsiradék, pl. kókuszzsír
1 csipet só
+ a töltelék lásd lejjebb
1 marék vágott mandula
Az összetevőkből tésztát gyúrunk és félretesszük kicsit pihentetni.
A töltelék:
90 dkg meggyet, 20 dkg cukorral felfőzünk, fahéjjal, őrölt szegfűszeggel ízesítjük. Egy evőkanál vaníliás pudingporral sűrítjük, és vaníliás cukorral ízesítjük. A tésztának legalább a felét egy tepsibe reszeljük, 15 perc alatt 180 fokon elősütjük.
Rátesszük a tölteléket, majd a kisebbik rész tésztát is ráreszeljük. Szeletelt mandulával meghintjük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük
Recept: Manodhara konyhája >>