Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg tehéntúró
6 evőkanál olaj
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
kis sütőpor
30 dkg szilva cukorral
só
Morzsa a tetejére:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
késhegynyi őrölt fahéj
15-20 dkg vaj
A jól kinyomkodott túrót összekeverjük az olajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval. A lisztet, a sütőporral összekeverjük és az egészet jól összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük a kinyújtott tésztát, erre jön a kimagozott gyümölcs kis cukorral megszórva.
A morzsa készítése: a hozzávalókat összekeverjük (gyúrni nem szabad). Ezt a szilva tetejére szórjuk. Az elkészített tésztát a sütőbe tesszük és megsütjük.