Sokféle brownie receptet kipróbáltam már, de eddig ez a csupacsokis, pihe puha lett a nyerő… És mitől lett puha, szinte krémes? Glutenmentes lisztet használtam és rengeteg étcsokoládét!
Hozzávalók:
200 g fehér cukor
200 g barna cukor (nádcukor)
100 g jó minőségű pl. holland kakaópor, de tehetünk bele többet is
120 ml olaj, esetleg kókuszzsír
1/2 teáskanál sütőpor
2 teáskanál vaníliás cukor
pici só
200 g gluténmentes liszt (de simából is készíthető ;-))
200 ml víz
200 g étcsokoládé, de ebből is tehetünk többet, elrontani nem fogja
A hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk. Érdemes a cukrokkal és olajjal kezdeni, majd később mehet bele a liszt és a víz, végül az összetört étcsokit is beleszórjuk. Miután összedolgoztuk a masszát, 10 percig pihentetjük, közben sütőpapírral kibélelünk egy megfelelő sütőformát. Ebben egyenletesen eloszlatjuk a tésztát, és megszórjuk további tört csokoládéval.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
A tetejére, ha még maradt étcsokink, gőz felett olvasszunk meg egy keveset, és ha már folyékony állagú, szépen lassan folyassuk rá a már kész brownie-ra. Turbózhatjuk még egy kis mogyoróvajjal, és szórhatunk rá durva szemcséjű sót is.
Jó étvágyat! Hare Krisna!
@Gabi indiai vegàn és vegetáriánus konyhája