Öko Odüsszeia Elvonulás

Admin Hírek, Krisna-völgy, Krisna-völgy programajánló, Öko, Programajánló, PROGRAMOK

Háromnapos élményhétvége Krisna-völgyben

 

 

📅 Időpont: 2024. október 25-27.
📍 Helyszín: Krisna-völgy

Szeretettel meghívunk egy különleges háromnapos elvonulásra, ahol az Öko Ödüsszeia konferenciához hasonlóan továbbra is fenntarthatóság lesz a középpontban! Most megtapasztalhatod, hogyan élhetsz harmóniában a természettel, miközben lelkileg is feltöltődsz és új inspirációt nyerhetsz a mindennapokhoz.

 

🌟Mi vár rád az elvonuláson?

Krisna-völgy több mint 30 éve alakult meg. Ez alatt a három évtized alatt rengeteget kísérleteztünk és dolgoztunk, sok mindent kipróbáltunk, ami közelebb viheti a társadalmat egy fenntarthatóbb életformához. Így Krisna-völgy nemcsak egy vallási közösség lakhelye, hanem egy „kutatóműhely” és egy „tudásbázis” is, ahol régi és új módszerekkel kísérletezünk, megpróbáljuk az elméletet gyakorlatba ültetni, és a megszerzett tapasztalatokat „elraktározzuk”, mások számára is hozzáférhetővé tesszük.

 

🌿 Szakértői előadások és workshopok:

3 területtel fogunk megismerkedni a 3 nap alatt.

Tehenészet, kertészet, szövőműhely.

  • 🌱A Tehénvédelmi Központban bepillanthatunk az erőszakmentes állattartás kulisszái mögé. Megtudhatjuk, miért szent állat a tehén, és hogy a tehéntartás mit ad hozzá a tejen kívül a fenntartható élethez. Kipróbálhatjuk a kézi fejést, az etetést, almolást, valamint megtudhatjuk, mit jelent az ökörerő, és felveszi-e a versenyt a lóerővel.
  • 🌱A kertészetben szakembereink megismertetnek bennünket az ökologikus és regeneratív talajműveléssel, a nagybani komposztálás mesterfogásaival, a magfogás titkaival, és azzal, hogy a klímaváltozás milyen megoldható és megoldhatatlan kihívások elé állítja a biokertészt.
  • 🌱A szövőműhely a hagyományos elvekre és módszerekre épülő „ruházati önellátás” rejtelmeibe enged bepillantást. A szakmai ismertetőn túl lehetőségünk lesz kipróbálni a szövés-fonást a gyakorlatban.

 

 

🍃Ökrösszekér túra Krisna-völgyben
Egy 1,5 órás kiránduláson is részt fogunk venni, aminek keretében bejárjuk a völgy érdekesebb részeit, megtapasztalva a természet közelségét. Túránk során Krisna-völgy történetéről és egy-egy hely érdekességről is mesélünk.

🍃Kiemelt vendégünk: Köves Alexandra

Az Öko Odüsszeia konferencia egyik előadója lett volna, ám elfoglaltságai miatt mégsem tudott részt venni az eseményen. Most azonban pótoljuk a találkozást Köves Alexandra ökológiai közgazdásszal, aki az elvonulás során osztja meg velünk értékes társaságát és gondolatait.

 

 

 

🍃Izgalmas ökofalu társasjáték

Itt az idő, hogy megvillantsd közösségszervező képességeid. Hol kezdenéd, ha neked kellene felépítened egy ökofalut? Hány emberre lenne szükséged és milyen képesítéssel, milyen körülményeket tudnál kialakítani számukra, milyen jogok és kötelezettségek terhelnék a lakókat, és mik lennének a közös alapelvek? Itt a nagy lehetőség, hogy egy izgalmas és mulatságos csoportos játék során magad is végiggondold a fenti kérdéseket, és még ennél is jóval többet.

 

🌟 Közösségi élmények és kapcsolatépítés
Az elvonulás lehetőséget biztosít arra, hogy megismerkedj hozzád hasonló gondolkodású emberekkel, kapcsolatokat építs, és tapasztalatokat ossz meg. Este közös tábortűz, meditáció és beszélgetések segítenek az elmélyülésben és a belső egyensúly megtalálásában.

 

Jelentkezés és részvételi Információk:

📌 Részvételi díj: 49 990 Ft (szállás, étkezés, programokon való részvétel)
📌 Jelentkezési határidő: 2024. október 1.
📌 A férőhelyek száma korlátozott!

📌 Szálláshely: Radhe Resort és Syám Meditációs és Rendezvényközpont

Ne maradj le, biztosítsd a helyed időben ezen az inspiráló elvonuláson!

 

 

További információ és jelentkezés nálam:

Tóthné Bakondi Laura

[email protected]

 

Csatlakozz hozzánk, és légy részese fenntarthatóbb élet felé tartó utazásnak! 🌍💚