Vegán székelykáposzta füstölt tofuval

Fodor Gasztro, Hírek, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Ha egy kicsit magyarosat szeretnétek enni, húsmentesen és gyorsan elkészíteni, akkor ez a recept nektek való!!
 
Hozzávalók:

🫕csipetnyi asafoetida (vagy 1 hagyma, 1 fokhagyma)
🫕őrölt köménymag, fehérbors, só
🫕2 paradicsom
🫕2 paprika
🫕2 csomag füstölt tofu (kockákra vágva)
🫕kevés paradicsomlé
🫕füstölt paprika
🫕500 gr aprókáposzta
🫕10 dkg rizs
🫕1 vegaföl
 
 
Csipetnyi asafoitedát olívaolajon megpirítunk. Beleszórjuk az őrölt köménymagot és a fehér borsot. Ezután a kockákra vágott paprikát és paradicsomot hozzátesszük. Ha ezzel is megvagyunk, felöntjük egy pici paradicsomlével és belerakjuk az előzőleg kockákra vágott füstölt tofunkat. Ízesítjük egy pici sóval. Majd ezután jöhet az aprókáposztánk, amit előzőleg már lecsepegtettünk. Füstölt paprikával megszórjuk a székelykáposztánk tetejét, és a legvégén, hogy egy picit sűrűbb legyen rizst is főzünk bele.
Vegatejföllel tálaljuk.
 
Jó étvágyat!❤️ Hare Krisna🙏