Vegán datolyagolyó

Egy valóban isteni, vegán és a melegben sem romlékony, igazán tápláló finomság. 

Hozzávalók:

40 dkg datolya
1 csipet sáfrány
0.5 ek cukor (elhagyható)
2 ek kakaópor vagy karobpor
1.5 ek kókuszreszelék
2-3 marék mag (dió, mandula, kesudió, pisztácia… )
víz

Elkészítés:

A datolyát kimagozzuk, és apróra vágjuk. Főzzük annyi vízben, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a sáfrányt és a cukrot. (Nagyon édes datolya esetén nem szükséges cukrozni, vagy választhatunk természetes édesítőket.)

Ha a datolya megpuhult, akkor botmixerrel turmixszoljuk és adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a kakaóport (vagy karobot, de a kakaó sokkal finomabb. Karob ekadasin praktikus helyettesítő)

Főzzük tovább, amíg karamellaszerű ragacsos állaga nem lesz. Amíg a datolyát csináljuk praktikus a magokat megpirítani a sütőben és ledarálni. Ennek a felét hozzáadjuk a datolyamasszához és a többi darált magban átforgatjuk a kigolyózott masszát. Nagyon egészséges, nagyon finom és nagyon mindenmentes, így bátran fogyaszthatják glutén- vagy laktózérzékenyek is.

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)