3 karácsonyi ajándék Krisna-völgyből

Fodor Család, Életmód, Hírek

A karácsonyhoz közeledvén a legtöbben végigjárjuk az ajándékozás kérdéskörét, kinek, mit és milyen értékben adjunk? Sok családban a nehéz anyagi körülmények miatt az ajándékozás évről évre egyre jelképesebbé válik, csak a szeretetet, összetartozást óhajtjuk általa jobban kifejezni. Krisna-völgyben a hívők általában imával és belső elmélyüléssel töltik a szeretet ünnepét, a hangsúly a lelki folyamatokra helyeződik. Egy kis békés időtöltést mindenképpen iktassunk be ezekbe a napokba, egy csésze tea pl. szeretteink, barátaink körében a gondolatoknak, és hitünknek is medret önthet. Néhány egyszerű ajándékkal is örömet szerezhetünk szeretteinknek, és ami külön nagy előny, az adventi rohanásban és nagy hidegben az interneten is megrendelhetjük ezeket. Azért ne hagyjuk az utolsó percre a választást, a postai szállítási idővel is számoljunk!

Autentikus és személyre szabott meglepetések Európa legnagyobb ökofalvából.

1. Meditációs zenei album (Nava Vraja Sangamani)
Kinek szerezhetünk vele örömet? 0-99 korig, bárkinek!

Abban a reményben készítettük ezt a felvételt, hogy e lelki dallamok segítségével megidézzünk valamennyit Krisna-völgy (Nava Vradzsa Dháma) varázslatos hangulatából…” – olvasható a borítón a készítők tollából. A különleges című, szanszkrit nyelven megszólaló zenei CD az indiai tradíció, azon belül is a templomi zenék kategóriájába tartozik. A hazánkban, Somogyban megbúvó Krisna-völgy pedig ennek a lelki és misztikus Indiának a kicsinyített és könnyen elérhető mása.

Zenei album, meditációs zene

Guna-grahi dász legújabb zenei albuma, a Nava Vraja Sangamani a lelkek örök világához szeretne közelebb vinni. Hitelesen és ízesen hallunk tőle erről, hiszen neki magának is éppen Krisna-völgy, vagyis az a bizonyos Nava Vradzsa Dháma az otthona (dháma azt jelenti, szent hely, az Úr menedéke). A vezető énekest tradicionális hangszerekből álló együttes, ún. bhadzsan-csapat kíséri, a kórus egyenként válaszol az imákra, akár a visszhang.

A mantrázás, vagy mantra-jóga korunkban divatos elfoglaltság ugyan, mégis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mantrákat mondunk ki, s milyen felkészültséggel és fókusszal tesszük azt. A fent leírt mahá-mantra, vagyis, ahogy neve is jelzi mahá, azaz nagy, a legnagyobb és legteljesebb ezek közül, amelynek mindhárom szava Isten egy-egy nevét rejti, tulajdonságokkal és különböző tartalmakkal felruházva. Az egész mantrát talán úgy fordíthatnánk: „Drága Uram, kérlek, foglalj le odaadó szolgálatodban!”

Az imák hallgatása közben relaxálhatunk, megpihenhetünk és garantáltan feldobottabbak, energiával telibbek leszünk, ez ugyanis különleges hatással van a rohanó világtól megfáradt elménkre. Ugyanakkor meditálhatunk is, és ne felejtsük el, hogy a Krisna-hit szerint a meditáció fókusza és célja Isten és az iránta érzett természetes szeretetünk visszaállítása. Kicsit gyógyír ez az album és kicsit inspiráció is: kívánj megízlelni ebből a lelki élményből még többet – sugallja.

Hallgass bele itt >>

Itt rendelheted meg (utánvéttel) >>

2. Percek alatt lakomát – vegetáriánus szakácskönyv gyorsan élőknek
Kinek szerezhetünk vele örömet? A család hölgy tagjainak és ínyenc férfiaknak

Ha szeretsz főzni, de kevés az időd, szeretnél családod elé ízletes ételeket tenni, de ezer dolgod van,
itt a megoldás: Hémangi Dévi Dászi legújabb Percek alatt lakomát könyve és DVD-je pillanatok alatt elkészíthető ínycsiklandó vegetáriánus fogások gyűjteményét tartalmazza a nemzetközi konyha területéről.

percek alatt lakomat, Hemangi, szakácskönyv

Hémangi déví dászí húsz éve vegetáriánus, Közép-Európa egyik legnagyobb ökofalujában, a somogyvámosi Krisna-völgyben élt évekig. Négy éve jelent meg első könyve, A kerttől a konyháig címmel, melynek sikerét bizonyítja, hogy eddig három kiadást ért meg, és már angol nyelven is megjelent, legújabb alkotása a Percek alatt lakomát című kiadvány, melyben nemzetközi receptekkel kedveskedik azoknak, akiknek kevés idejük van a főzésre. Személyes hangvételű receptjei elevenek, életszerűek, barátságosak, a főzésben kevésbé jártasak számára is könnyen követhetőek. Átadja olvasóinak mindennapi tapasztalatait, sőt, azt az örömöt is, amit a főzés jelent számára. Hémangi évek óta tart főzőtanfolyamokat Budapest belvárosában, a 108 Életmódközpontban, a kötetben a tudását viheted haza …

Lapozz bele, rendeld meg! >>

3. Bhagavad-gítá – Úgy ahogy van
Kinek szerezhetünk vele örömet? A kis-tini korosztálytól egészen az idősekig

Bhavagad-gitaE különleges filozófiai és egyben teológiai mű tartalma több mint 5000 évvel ezelőtt hangzott el Indiában, egy Kuruksetra nevű mezőn, a történelem egyik legnagyobb csatája előtt. A harcba indulva az Úr Krisna kedves barátjának Ardzsunának adta át a legfontosabb tudást, a metafizikai és lételméleti kérdéseket feszegető, mégis sok dologban rendkívül hétköznapi és gyakorlatias tudáskincset, amelyet a Védák esszenciájaként ismernek. Az ősi indiai bölcsesség számtalan korunkban is fellelhető problémára kínál megoldást helyes szemléletével és az általa javasolt életvitel követésével.

A Bhagavad-gítá célja az, hogy kiszabadítsa az emberiséget az anyagi létezés tudatlanságából. Az embereknek számtalan megpróbáltatással kell szembenézniük, éppen úgy, ahogy Ardzsuna is nehéz helyzetbe került, amikor meg kellett vívnia a kuruksetrai csatát. Ám meghódolt az Úr Krisna előtt, s ennek eredményeként az Úr elmondta neki a Bhagavad-gítát. Nemcsak Ardzsunát gyötörte az aggodalom az anyagi létezés következtében, de mi mindannyian hasonló helyzetben vagyunk.

Megpróbáljuk uralmunk alá hajtani a természetet, ahogyan manapság a világűrt vagy a bolygókat akarjuk meghódítani. E hajlam az uralkodásra azért van meg bennünk, mert Krisnában is jelen van. Annak ellenére azonban, hogy megvan bennünk a vágy, hogy uralkodjunk az anyagi természet fölött, tudnunk kell, hogy nem mi vagyunk a legfelsőbb irányító. Erről beszél a Bhagavad-gítá.

Megfogalmazási módja miatt ez a bölcsebb, meglett korosztálynak is egy méltó, szép ajándék lehet Karácsonyra.

Itt rendelheted meg >>

Tipp: Ha valaki nem találta meg a tökéletes ajándékot itt, szétnézhet Krisna-völgyben vagy a budapesti Krisna Központ ajándékboltjában, itt fűszerek, mézek és apiterápiás termékek, könyvek, gyermek kifestők és mesés kötetek, cd-k, ékszerek és különleges ruhaneműk közül válogathatunk.

www.krisnavolgy.hu