A Bevett Keleti Egyházak Tanácsának találkozója Soltész Miklós egyházügyi államtitkárral

Fodor Hírek, Vallásközi - Hírek

Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára 2014. október 28-án fogadta a Bevett Keleti Egyházak Tanácsának tagegyházai képviselőit.

A találkozón résztvevő felek konstruktív egyeztetést folytattak a jelenleg hatályos egyházügyi törvényről, az egyház-finanszírozásról és megvitatták a hitéleti működésükkel, valamint társadalmi tevékenységükkel kapcsolatos kérdéseket. Az egyházak megállapították, hogy híveik számára hitük kifejezése és gyakorlása biztosított. A megbeszélésen Soltész Miklós és az egyházak vezetői megegyeztek abban, hogy a jövőben folyamatosan együttműködnek és egyeztetik a Bevett Keleti Egyházakat érintő kérdéseket.

A Bevett Keleti Egyházak Tanácsának tagjai: a Magyarországi Muszlimok Egyháza, a Magyarországi Karma-Kagyüpa Buddhista Közösség, a Buddhista Misszió, a Magyarországi Arya Maitreya Mandala Egyházközösség, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége és a Magyarországi Kínai Chanbuddhista Egyház.

A fenti egyházak éppen a jövő héten rendezik meg a Keleti Vallások Hete című rendezvénysorozatot, amelynek megnyitója november 4-én, a Krisna-hívők csillaghegyi központjában esedékes, majd 2-3 naponta más más felekezet lesz a rendezvény házigazdája.

Részletek >>

www.vallaskozi.hu