Akṣaya Tritiya: A Krisna-völgyi oltár felújításából fakadó áldásos eredmények

Fodor Hírek, Kiemelt

Aki az utóbbi két évtized során részt vett az immár 20 éves Krisna-völgy ünnepein, szemtanúja lehetett a templom folyamatos szépülésének. Láthatta, ahogy egymás után életre kelnek és megvalósulnak a megálmodott tervek: a keleti és déli szárny homlokzata, az üvegtető, a templomszoba és a folyosók művészeti munkái, a festmények, a domborművek stb. Az alapítási ceremónia emlékezetes képei óta tudjuk: a templom területén belül is van egy kiemelt földrajzi pont.

Közösségünk életének, szolgálatának központja a templom, azon belül is az oltár, Śrī Śrī Rādhā-Śyāma lakhelye. Ide is elért a gondos építkezés és felújítás, amely most az eddigi figyelmes és aprólékos munkánál is nagyobb odafigyelést igényel. A védikus építészet szigorú szabályait követve épült, ennélfogva a renoválásnak is nagyon magas színvonalúnak kell lennie. Az oltár alapja az örök, időálló márvány, a mūrtikat védő kupola viszont gipszből készült és idővel szétporladt. Az új kupola tölgyfából készül. A tervezési és előkészítési folyamat megmutatta: a kupola kifaragása és beállítása nagy, emberpróbáló feladat, méltó a kitüntetett helyhez, ahová készül. Rādhā-Śyāma közvetlen imádata nem lehetséges mindenki számára, lakhelyük felújításának anyagi támogatásával azonban bárki közvetlenül szolgálhatja Őket. Ezúton is kérjük minden kedves barátunkat és támogatónkat, hogy támogassa Śrī Śrī Rādhā- Śyāma oltárának megszépülését.

Kérünk, osszátok meg az alábbi levelet, üzeneteket és a felújítás facebook oldalát is.

1. Információk és támogatási lehetőségek

Az oltárfelújítás részleteiről az alábbi linken folyamatosan friss információkhoz juthattok: https://www.facebook.com/temple.renovation

Számlatulajdonos neve: MKTHK
Számlatulajdonos címe: 1039 Budapest Lehel utca 15-17.
Bankszámlaszám: 10400951-49574954-48551110
Megjegyzésként írd bele: Templom felújítás
PayPal: [email protected] címre
Érdeklődés, részletek: projekt(kukac)krisna.hu

2. Śivarāma Swami hangüzenete Akṣaya Tritiyáról, egy gyönyörű történet az adományozásról és annak szükségességéről

Podcast felvétel: ITT >>

3. Govinda Swami levele a felújításról

Az alábbi levelet a felújítás szükségességéről és az ezzel kapcsolatos szolgálat lehetőségéről Govinda Swami írta.
(In english >>)

” Kedves Facebook barátaim!

Govinda Swami18 évvel ezelőtt egy különleges transzcendentális fesztiválon vettem részt Magyarországon. Ez a fesztivál Sri Sri Radha Syamasundara beavatása volt Krisna-völgyben. A templomot teljes egészében a Magyar Yatra bhaktái tervezték, építették és díszítették.
Biztos vagyok abban, hogy minden barátom és bhakta ismerősöm aki már látott képet Radha Syamasundarról és a templomukról, az egyetért abban, hogy ez a templom az ISKCON egyik legszebb projektje. Az évek alatt Sri Sri Radhe-Syama, a makulátlan templomuk és az imádatuk magas sztenderdje sok inspirációval szolgált a számomra.
Emelett bárki aki már vett japa zsákot Ganga Prasad boltjában Vrindavanban, az kétség kívül látta már Sri Govardhana-lal mosolygó, ragyogó és rosszcsont arcát.

Most, kedves barátaim itt egy csodálatos lehetőség, hogy Sri Sri Radha Syamasundarhoz kapcsolódjatok és szolgáljátok őket és megtapasztaljátok az elsöprő erejű lelki inspirációjukat.
Maradjatok velem amíg elmondom hogyan…

Egy esős Janmastamin 1996-ban abban a nagy szerencsében volt részem, hogy én énekelhettem a kirtant amikor a murtikat beállították. Egy szép és lenyűgöző simhasanra állították őket amit a Magyar Yatra művészileg szuper felhatalmazott bhaktái készítettek.

Azon a napon több ezer látogató töltötte meg a templomot, hogy megkaphassák Sri Sri Radhe-Syama darsanját. Ez kétség kívül a Magyar Yatra és az egész ISKCON közösség egy történelmi napja volt.
A magas imádati sztenderd amelyet Radhe-Syamanak ajánlanak és az a tény, hogy Krisna-völgy vezető a közösségi önfenntartás gyakorlásában szintén kiemelkedő abban a törekvésben, hogy megőrizzük Ő Isteni Kegyelme Srila Prabhupada vágyát és örökségét.
A bhakták építették a templom épületét és a helyi bhakták készítették a gyönyörű oltárt, a templom szoba művészeti munkáit.
Egy csapat melyet a mesteri Citta Hari prabhu vezetett, Visvambhara prabhuval és Taralaksi matajival és másokkal először, negatívokat készítettek, aztán ezekből pozitív oltár darabokat gipszből és műgyantából.
Aztán az oltár darabokat összerakták, és a Magyar Yatra művész mesterei csodálatosan kifestették az oltárt.
A templom szobát szintén a legmagasabb művésziséggel díszítették ki Sri Krisna csodálatos liláinak festményeivel.
Aztán erre a ragyogó trónra állították Sri Sri Radha Syamasundara, Sri Govardhana-lal és Sri Gaura Nataraja murtiait.

Mára, az örök idő hatására, a csodálatosan szép simhasana, amelyet a Krisna-völgyi bhakták készítettek kezd elhasználódni és szétesni.
Barátaim! Most, majdnem 20 évvel később a murti szoba és a pujári részleg azonnali felújításra szorul.
A helyzet sürgőssége miatt a Magyar Yatra a legjobb magyar fafaragó mestert hívta, hogy cserélje le Radhe-Syama simhasanját a legjobb tölgyfával.
Ezen kívül két másik kisebb, de hasonló simhasanát is készít, egyet a murtik fürdő helyéhez, és a másikat ahhoz az ágyhoz amelyben a murtik éjszaka pihennek.
Ezen kívül a bhakták lecserélik a márvány padlót, ágyat, fürdőhelyet és falakat, aztán a bhakták beépítenek egy természetes padlófűtést az oltárba.
Ezt képzeljétek el: egy természetes fűtésű oltár!
Ez egy előre mutató és elbűvölő ötlet!
Azt hiszem ebben egyet érthetünk: Egy meleg murti a boldogság!
A bhakták le fogják cserélni a tetőablakokat is, amely a fő fényforrás, valamint újrafestik a murti szoba hátterét.
És a hab a tortán, hogy minden művészi munka, az aranyozás, a simhasana festése úgy lesz megcsinálva, hogy úgy nézzen ki mint a legfinomabb olasz márvány.
Ez a nagyon komoly szolgálat egy egész csapat bhaktát foglal le egy egész évre.
A végeredmény egy hosszú életű, tartós, különlegesen szép lakhely melyet Radhe-Syamanak ajánlanak fel.
A murti szoba jelentős átalakításán kívül az Új Vraja-dhamai bhakták meg fogják növelni a pujári és az előkészítő szobákat.
Új polcok kerülnek majd beépítésre a murtik díszeinek és ékszereinek, egy hely ahol Sri Sri Radhe-Syama ruháit tárolják, és más polcok ahol a többi imádati kelléket tárolhatják.
Ezek mellett padlófűtést és új padlózatot terveznek a pujári szobába.

Kedves barátaim a Krisna-tudatos Facebook világban!
Ha mindannyian hozzájárulunk ehhez a tervhez akkor megvalósulhat az oltár és a pujári részleg teljes felújítása.
Így Új Vraja-dhama odaadó pujáriainak jobb körülményei lesznek arra, hogy szolgálhassák szeretett Sri Sri Radha Syamsundarajukat … Akiknek szintén egy szép, felújított környezetük lesz.
A felújítás teljes költsége 90 Millió Forint.

A magyar bhakták kedves adományainak köszönhetően már megtalálták és lefoglalták a magyar fafaragó művészt és megvásárolták a szükséges faanyagot.
Sri Sri Radha Syamsundara murtijai ideiglenes oltárra fognak kerülni 2014 október 1-jén. Ekkor fog elkezdődni a murti és a pujári szoba átépítése és művészeti munkái. Ekkor fog elkezdődni a munka, ahogy Prabhupada mondaná „teljes lendülettel”.
Amikor ezek a szolgálatok befejeződtek Sri Sri Radha Syamsundara vissza fog térni az új simhasanjukra, az új murti szobájukba, és új otthonukban imádatuk dicsőségesen fog folytatódni.

Kedves barátaim, a segítségeteket kérem.
Korábban kértem a segítségeteket a kazakhsztáni Syam prabhu rákkal való küzdelmében. Könnyekig meghatódtam, hogy mind hogy kinyitottátok a szíveteket, hogy segítsetek.
Dicsőséges küzdelem volt, de végül Sri Krisna hívta Syamot, hogy térjen vissza hozzá és örök társaként szolgálja Őt.
Aztán kértem a segítségeteket a kedves isten testvérem és lelki anyám Laxmimoni Mataji csípő műtétjéhez.
A támogatásotok kiemelkedő és megható volt.
Laxmimoni Mataji levélben azt írta nekem, hogy a műtét teljes siker volt. A műtét után nap nap után egyre inkább visszanyeri az erejét és mozgás képességét. Hamarosan hidroterápiára megy, hogy még erősebb legyen.

Így hát még egyszer egy alázatos kéréssel fordulok hozzátok Facebook barátaim…
Kérlek ajánljatok odaadó szolgálatot a képességeitek és erőtök szerint, Radhe-Shyam Új Vraja-dhamai oltárának és pujári részlegének felújításához.
Közösen el kell érnünk a 90 millió Forintot.
Ha felajánlotok 1 Dollárt, vagy 1 Eurót, vagy 5 Dollárt vagy 5 Eurót, vagy 5 Dél Afrikai Randot, 5 Rubelt, vagy 5 Rúpiát, vagy akár többet, akkor láthatjuk, hogy hogyan valósul meg ez a csodás szolgálat.

Kérlek emlékezzetek az örök érvényű mondásra: Please remember the timely adage, “Sok kéz hamar kész”.

És a mindenit mivel én vagyok a szégyentelen BB Govinda Swami …
Ha felajánlod a teljes összeget, akkor addig fogok a Bhagavad Gitáról beszélni az otthonodban amíg a füled fel nem robban és a szemed ki nem esik.
Elfogadom az ízletes prasadamot amit adsz, míg még plusz 10 kilót fel nem szedek, pedig már így is 10 kiló túlsúlyom van.
Aztán úgy fogok totyogni mint egy kacsa amíg a boldogságtól kábultan össze nem esek.
Aztán egy csapat mámoros bhaktával addig éneklek kirtant az otthonodban amíg a transzcendentális Surabhi tehenek pásztora el nem jön az ajtódhoz, hogy beteljesítse a legbensőbb titkos lelki vágyaidat!!
Őszintén elmondhatom, hogy nagyon mély, csodálatos és szívbe markoló kirtanokon vettem részt ezeknek a murtiknak a jelenlétében.

Röviden Radhe-Syama tényleg engedi, hogy a Krisna-tudatos kegyük csak folyjon, folyjon és folyjon… aztán, folyjon, folyjon és folyjon.
Ha a barátaim közül valaki szeretne hozzájárulni ehhez a nagy szolgálathoz, és szeretné megízlelni Radhe-Syama édes viszonzását, azoknak több módja is van ahogyan el tudják juttatni hozzájárulásukat.

Banki átutalás:
Számlatulajdonos neve: MKTHK
Számlatulajdonos címe: 1039 Budapest Lehel utca 15-17.
Bankszámlaszám: 10400951-49574954-48551110
Vagy… ha az kényelmesebb… akkor PayPalon is küldhetsz hozzájárulást a [email protected] címre.
Megjegyzésként írd bele: Templom felújítás

Kedves Barátaim … Ma van Akshaya Tritiya.
Bármi lelki tettet hajtasz végre a mai napon, sosem fog véget érni… az örökkévalóságig növekedni fog.
Kérlek, áljatok meg egy pillanatra és gondoljátok át ezt a kérést.
Aztán, mindannyiótokat arra kérlek, hogy nyissátok nagyra a szíveteket és segítsetek.
Láttam a múltban, hogy akár kicsi akár nagy összeggel járultatok hozzá az Úr Krisna és a bhaktái szolgálatához, az sokat segített.
Önzetlen adományaitok hozzájárulnak a projekthez, de ami még fontosabb, a szent vaisnavák szolgálatához, és ami a legfontosabb ahhoz az önzetlen hangulathoz amely a tiszta odaadó szolgálathoz kell.
Előre is köszönöm. Kérlek osszátok meg ezt az üzenetet a Facebook barátaitoknak.
Imádkozom, hogy így együtt megkapjuk Srila Prabhupada, Sri Sri Radha Syamsundara, Sri Govardhan-lal, Sri Gaura Nataraja, és azoknak az áldott vaisnavák isteni kegyét ami Új Vraja-dhamaban, Krisna-völgyben szolgálnak.
Mindannyiótoknak nagyon köszönöm.
Hare Krishna … szeretetet és teljes Krisna-tudatos hangulatot kívánok mindegyikőtöknek.
A legjobb jókívánságokkal,
Szolgátok,
BB Govinda Swami”