Május 24.: Óbudai Családi- és Gyermeknap a Krisna-hívőkkel

Fodor Család, Ételosztás, Gyerekeknek, Hírek, Kiemelt

Gyermeknap alkalmából színes kulturális és kézműves programokkal várják a Krisna-hívők az óbudai lakosságot, a nehéz sorsú családokat pedig egyúttal élelmiszercsomaggal és ebéddel is megvendégelik

Kiemelt gyermeknapi ételosztás szervez az egyház „Ételt az Életért Szegényélelmezési Missziója” május 24-én, szombaton, a Szőlő utcai „Faluház” parkolójában. A rendezvényen mintegy 800 rászoruló kerületi lakost látnak vendégül meleg ebédre, valamint egy rendkívül gazdag, friss és tartós élelmiszerekből álló különleges élelmiszercsomaggal ajándékozzák meg őket. A csomagban az alapvető élelmiszerek mellett joghurt, többféle gyümölcs, zöldség, müzliszelet, minőségi csokoládé, ropogtatnivaló, valamint gyerekvitamin is lesz. Az ellátás az óbudai családsegítő által regisztrált, a kerületben lakó, leginkább rászoruló családok számára lesz elérhető, a gyermeknapi rendezvény azonban számos más meglepetéssel is kiegészül, amit bárki igénybe vehet 11-től 15 óráig! Az eseményt jelenlétével tiszteli meg Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere is, aki maga is segíti az ételosztást.

Az Óbudai Családi- és Gyermeknapon az ételosztás csak egy kis szeletét képezi az ajándékoknak. Itt a legkisebbek kerülnek a figyelem középpontjába, ezért a Krisna-hívő önkéntesek gyermekfoglalkozásokkal, kézműves és kreatív programokkal várják a gyermekeket. A cukormentes finomságok és az indiai édességek mellett többek között arcfestés, lufihajtogatás, bűvészbemutató, állatsimogató, kézműves alkotókuckó és vattacukor készítés vár a kicsikre. A rendezvényen a gyermekek olyan fontos témákról is hallhatnak, mint a felelős állattartás, a túlzott cukorfogyasztás elkerülésének lehetőségei, vagyis az okos táplálkozás, de megismerkedhetnek azokkal a kortársaikkal is, akik példamutatóan maguk is részt vesznek az ételosztás lebonyolításában. Az eseményen az igazi meglepetést pedig a gyermekek által kedvelt hírességek jelentik majd.

„A gyermek Isten ajándéka” – ez a Krisna-hívők 2014. évi szlogene. Éves kampányuk keretében szeretnék felhívni a figyelmet a gyermekekről való felelősségteljes, áldozatos, és odaadó gondoskodás fontosságára, ezért egész évben előadásokkal és kiemelt rendezvényekkel várják a családokat. Munkásságukkal szeretnének rávilágítani arra, hogy az embereknek, így a gyermekeknek a megfelelő testi táplálás mellett (tiszta, vegetáriánus, Istennek felajánlott egészséges ételek, vitaminok, nyomelemek) a lelki táplálásra is ugyanolyan nagy szükségük van, hiszen a testi egészség szoros összefüggésben áll a lelki egyensúllyal. A Krisna-tudatos tanítások szerint az élőlények alapvetően lelkek, ezért nagy hangsúlyt fektetnek a lelki egészség fenntartására, amihez Elengedhetetlen a lelki nevelés, az odafordulás, a figyelem és minden bátorítás.

A Krisna-tudatú hívők gyermeknapi élelmezési missziója a 13600-as Adhat Adományvonalon keresztül támogatható, ahol a 33-as kód tárcsázásával, hívásonként bruttó 250 Ft-al vagyis épp egy tál étel árával segíthetik a felajánlók a szükségben élő gyermekeket.

www.karitativ.hu
www.obuda.hu