Rajzpályázattal motiválják a Krisna-hívők az iskolásokat Pécsett

Fodor Család, Ételosztás, Hírek

Segítségnyújtásról szóló rajzpályázatot hirdetett Pécsett a krisnások jótékonysági szervezete, az „Ételt az Életért Program”. A pályázaton induló iskolások között nincsenek vesztesek, itt mindenki csak győztes lehet, hiszen az egymásról való gondoskodás témájában aki csak egy kicsit is aktívan részt vesz, már elérkezett a szív diadalához!

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által működtetett országos segélyszolgálat, az “Ételt az Életért Program” minden hónapban tartós élelmiszercsomagokkal lepi meg a pécsi iskolák nehéz helyzetben élő tanulóit. Az intézmény pedagógusai által leginkább rászorulónak vélt diákok részesülnek a támogatásban. 2013 óta havi jelleggel, iskoláról iskolára keresik fel a gyermekeket a csapat önkéntesei. A tartós élelmiszercsomagba alapélelmiszerek és egészséges finomságok, joghurt vagy gyümölcsök kerülnek. A csomag tartalmából a gyermekek szülei, az ügyes édesanyák akár egy héten keresztül is elláthatják a családokat friss meleg étellel.

Pécs Ételt az Életért

Az „Ételt az Életért” csapata 2014 februárjától azonban szeretné a gyermekeket is alkotásra, önkifejezésre inspirálni. Újabb és újabb iskolákat keresnek fel havonta, hogy segítsék a gyermekeket, és a tanulásra és az iskolai együttműködésre motiválják őket, ezért egy olyan pályázatot hirdettek, ami már a legkisebbeket is megérinti, és ahol minden lelkes résztvevő egyaránt nyertes. A Góranga – légy boldog! elnevezésű pályázaton nincsenek vesztesek, minden induló egyszerre nyer, hiszen megpróbálta alkotás által kifejezni az összefogás és odaadás értékét. Az aktuális pályázat témája: „Segítségnyújtás – Te hogyan képzeled?”

A pályázat díjkiosztója 2014. június 1-én a Szilárd Leó parkban (Pécs), az egész napos Tudományos-fantasztikus Gyereknap keretében kerül megrendezésre. A díjátadón több ízben fellépnek a Krisna-völgyi Srí Prahláda Általános Iskola diákjai is. A rendezvényre minden gyermeket, szülőt és családot szeretettel várnak. A jókedv garantált – ezért jószívvel ajánljuk 0-99 éves korig!

Minden tett kétszeresen számít! Nem csak a pillanatnyi gondoskodás, hanem a példamutatás is átütő erővel bír. 2014 a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségénél a gyermekek éve. Reményeik szerint példájukkal számos közösséget inspirálhatnak majd arra, hogy segítsék a környezetükben élő rászoruló gyermekeket.

gynap_táncház másolata