Szünidei gyermekétkeztetés több városban

Fodor Család, Ételosztás, Hírek, Kiemelt

A tanév végével számos gyermek étkezése válik megoldatlanná. Alapítványunk országszerte olyan nyári gyerektáborokat támogat élelmiszer-adományokkal, melyek rászoruló gyermekeknek biztosítanak hasznos időtöltést.

Az egyik ilyen lehetőség egy olyan, 27. alkalommal megrendezett kobudo harcművészeti edzőtáborban kínálkozik, ahol a rendszeres táborozók között 40 hátrányos helyzetű gyermek is található. A résztvevőket meleg ebéddel, kenyérrel és joghurttal, vagy gyümölcsökkel támogatjuk. A japán eredetű magyar harcművészeti ág alapítója minden évben személyesen ad lehetőséget a rászoruló gyermekeknek e művészet alapos megismerésére, illetve a rendszerbe való bekerülésre. A személyiségfejlődést is eredményező tábor célja számukra az, hogy az itt tanultak segítségével le tudják küzdeni azokat az akadályokat, melyek elválasztják őket a társadalmi életbe való reintegrációtól. A tábor számukra azért is nagyon hasznos, mert e harcművészeti stílusban a gyakorlat mellett nagy hangsúlyt kap a szellemi képzés is, melynek során a tanítványok tiszteletet, becsületet, alázatot, jóságot tanulnak a mesterektől.

Pécsi önkénteseink június 30-tól július 11-ig biztosítanak egy iskolai napközis tábor 45 résztvevőjének reggelit és uzsonnát. Az iskolába 85 gyermek jár, akiknek a tanárok elmondása szerint 90%-a hátrányos helyzetű családokban nevelkedik. Mivel a gyerekek zöme csak az iskolában jut ételhez, és a nyár folyamán az önkormányzat csak az ebédjüket finanszírozza. az iskola alapítványunk segítségét kérte az étkezés kiegészítésére. Az akcióhoz a helyi önkénteseink még toborozzák a támogatókat, pékségeket, zöldség-gyümölcs kereskedőket, hogy minél többen részesei lehessenek az örömteli eseménynek.

Az Alapítvány egy másik, pest megyei szünidei tábort is támogat, ahol 50 ugyancsak nehéz sorsú gyermek támogatására kerül majd sor. Az általános iskolával már a tavalyi nyár folyamán is együttműködtünk, és a hidegélelmiszer-támogatás óriási segítséget jelentett mind a szervezőknek, mind a táborozóknak. Többek között tejet, müzli-szeletet, és konzerveket is kapnak, amit uzsonnára és reggelire fogyasztanak majd el.

Szervezetünk számára megtiszteltetés, ha olyan kezdeményezéseket támogathat, melyek egyszerre több nemes cél beteljesülését segítik elő. Ételeink ezúttal úgy gondoljuk, a legjobb helyre kerülnek.