Családi nap és ételosztás Óbudán

Admin Család, Ételosztás, Hírek, Képtár

A kiemelt gyermeknapi ételosztás a fővárosban véget ért – 1 nap alatt közel 900 adag meleg étel, gyümölcs, tea és 10 tonna élelmiszer alapanyag került szétosztásra a rászoruló családok között.

Vidám énekkel köszöntötték a Krisna-tudatú hívők közösségének tagjai, a Flórián téri helyszínen egybegyűlteket, ahol jól szervezetten, hosszú rendezett sorban folyt az ételosztás. A füves parkban 22 méter hosszan felállított ételosztó sátor jótékony árnyékában, 900 adag meleg étel, somlói galuska, halava és rózsavizes limonádé kísérőjeként még gyümölcs, joghurt és csokoládé is került a családok csomagjába. Megrendítő érzést keltett minden jelenlévőben az éhesen várakozó családok és kisgyermekek látványa. A sorban állók tömött, nehéz szatyrokkal távozhattak, amelyeket tartós élelmiszerrel töltöttek fel vidám és segítőkész önkénteseink. Kedves és szép pillanatokkal vagyunk tele és reméljük, azok is, akikkel találkoztunk.

A gyermekek körében elsöprő sikert aratott a tűzoltó autó kipróbálása, a Noé állatotthon állatsimogatója, a bűvész attrakció és a lufihajtogatás. Nagy örömünkre szolgált, hogy az Óbudai Családi Napon Bús Balázs polgármester úr, az Összefogás Óbudáért Egyesület és a helyi Családi Tanácsadó munkatársai is képviseltették magukat, de jelen volt Varga Mihály miniszter úr és Delhusa Gjon előadóművész is. Az eseményen részt vettek a „Pizza Effect” elnevezésű nemzetközi tanulási program budapesti önkéntesei is.Visszatekintve elmondható, hogy akik velünk voltak, azok sok szempontból gazdagabban hajthatták le a fejüket az este.

Minden önkéntesünknek köszönettel tartozunk az áldozatkész és igazán boldogító jelenlétéért, és köszönjük minden támogatónknak, ki-ki a maga eszközével hozzájárult e program a sikeréhez!

www.karitativ.hu