Életmód kurzusok a tavaszi megújulásért

Admin Életmód, Hírek, Oktatás

Szeretettel várunk minden érdeklődőt márciusban és áprilisban induló tanfolyamainkon. Kezdő jógakurzusaink és jóga workshopjaink mellett, India ősi kultúrájának számos izgalmas területét érintő elméleti kurzusokból válogathatnak az érdeklődők: egy éves alapfokú asztrológia, meditáció és önismereti tanfolyam, továbbá ájurvédikus öngyógyítás kurzus is színesíti tavaszi kínálatunkat.

Azok számára, akik diplomás képzéseinkre szeretnének jelentkezni, ajánljuk hétvégi védikus filozófia és ászana felkészítő tanfolyamainkat. Idén a pünkösdi hosszú hétvégén kerül megrendezésre 3 napos jógatáborunk Nagykovácsiban, Medvegy Gergely vezető jógaoktatónk szervezésében. A jelentkezési határidő: május 6!

A gyakorlottabbak pedig hétfőtől csütörtökig, az esti hatha-jóga órák keretében hódolhatnak a jóga ősi tudományának a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán. Ez utóbbi esetben bejelentkezni nem szükséges. Az első órára mindenki a vendégünk! 🙂

HALADÓ JÓGA TANFOLYAM

2015. március 2. (hétfő) 17:00-19:00 óra között

Ez a képzés mind elméleti, mind gyakorlati felépítését és tematikáját tekintve a kezdő tanfolyam folytatása. Azoknak ajánljuk, akik azon már részt vettek, vagy nem teljesen kezdők.

Haladó jóga tanfolyamunk 10 alkalmas, 10 héten át hetente egyszer, alkalmanként 2 órán át tart.

Oktató: Nikodemus Katalin (Karuna-szindhu Déví Dászí)

ALAPFOKÚ VÉDIKUS ASZTROLÓGIA TANFOLYAM (1 ÉVES)

A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL ÚJABB 1 ÉVES VÉDIKUS ASZTROLÓGIA KURZUS INDUL A BHAKTIN!

Első alkalom: 2015. március 10. (kedd) 18:00-21:00 óra között

A tanfolyam célja, hogy biztos asztrológiai alapot adjon a résztvevők önmegismerésének kiteljesedéséhez, illetve előkészítse a magasabb szintű asztrológiai tudás befogadását.

A kurzus időtartama: 1 év (24 alkalom). Az órák kéthetente, keddenként 18:00-21:00 óra között kerülnek megtartásra. 

Oktató: Saródy Judit asztrológus és integrál asztroterapeuta

MEDITÁCIÓS ÉS ÖNISMERETI TANFOLYAM

2015. március 17. (kedd) 18:00-20:00 óra között

Gyakorlatorientált kurzus azok számára, akiknek célja az ősi védikus pszichológia szemléletrendszerét és a meditáció módszerét is felhasználó önismeret és személyiségfejlesztés megvalósítása.   

Tanfolyamunk 8 alkalmas, 8 héten át hetente egyszer (keddenként), alkalmanként 2 órán át tart.

Oktató: Siku Andrea (Rádhiká Déví Dászí)

KEZDŐ JÓGA TANFOLYAM

2015. március 17. (kedd) 18:45-20:45 óra között

A kurzus résztvevői teljes ismeretet kapnak a jógáról, ezen belül is a képzés nagyobb hányadát a hatha-jóga elemeinek elsajátítása teszi ki. A kurzus egyben előkészítő tanfolyam is a Főiskola vaisnava jógamester BA képzés jóga felvételi vizsgájára!

Kezdő jóga tanfolyamunk 10 alkalmas, 10 héten át hetente egyszer, alkalmanként 2 órán át tart. 

Oktató: Képes Andrea

JÓGA WORKSHOPOK – Gerincfelébresztő és átmozgató workshop

2015. március 29. (vasárnap) 10:00-13:00 óra között

A képzés célja, hogy a résztvevők alapos ismeretet szerezzenek a jógagyakorlatok kedvező élettani hatásairól és precíz kivitelezéséről, valamint megtanulják a különböző típusú gyakorlatsorok felépítésének módszerét. A megértést és a fejlődést rávezető technikákkal, segédeszközök használatával és lényegretörő elmélettel segítjük elő. A foglalkozások tudatosabbá tesznek, és hatékony fejlődést eredményeznek. Jelen workshop témája: gerincfelébresztő és átmozgató workshop.

Oktató: Medvegy Gergely

KEZDŐ JÓGA TANFOLYAM

2015. április 1. (szerda) 17:00-19:00 óra között

A kurzus résztvevői teljes ismeretet kapnak a jógáról, ezen belül is a képzés nagyobb hányadát a hatha-jóga elemeinek elsajátítása teszi ki. A kurzus egyben előkészítő tanfolyam is a Főiskola vaisnava jógamester BA képzés jóga felvételi vizsgájára!

Kezdő jóga tanfolyamunk 10 alkalmas, 10 héten át hetente egyszer, alkalmanként 2 órán át tart. 

Oktató: Medvegy Gergely

VÉDIKUS FILOZÓFIA

2015. április 12 (vasárnap) és április 19. (vasárnap) 9:00-15:00 óra között

Tanfolyamunk bevezető kurzus, amely áttekintést nyújt a hindu vallási irodalom által leírt filozófiai tanításokról, lételméleti kérdésekről. A résztvevők a Védák tanításai, az eredeti tudás irodalmi gyöngyszemein keresztül kaphatnak válaszokat az emberi élet értelmére. A tanfolyam egyben előkészítő a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Vaisnava teológia BA és Vaisnava jógamester BA szakjainak szóbeli felvételi vizsgájára!

Oktató: Rátkai Gergő

ÁSZANA FELKÉSZÍTŐ

2015. április 19. (vasárnap) 10:00-13:00 óra között

előkészítő tanfolyam A BHF Vaisnava jógamester BA szak felvételi vizsgájára!

Oktató: Kapisinszky Judit

JÓGA WORKSHOPOK – Fogyasztó és méregtelenítő workshop

2015. április 26. (vasárnap) 10:00-13:00 óra között

A képzés célja, hogy a résztvevők alapos ismeretet szerezzenek a jógagyakorlatok kedvező élettani hatásairól és precíz kivitelezéséről, valamint megtanulják a különböző típusú gyakorlatsorok felépítésének módszerét. A megértést és a fejlődést rávezető technikákkal, segédeszközök használatával és lényegretörő elmélettel segítjük elő. A foglalkozások tudatosabbá tesznek, és hatékony fejlődést eredményeznek. Jelen workshop témája: fogyasztó és méregtelenítő workshop.

Oktató: Medvegy Gergely

ÁJURVÉDIKUS ÖNGYÓGYÍTÁS

2015. április 26. (vasárnap) és május 10. (vasárnap) 10:00-17:00 óra között

Az ájurvéda legfőbb célja a kiegyensúlyozottság fenntartása, az egészség megőrzése, a betegség megelőzése. Teljes életszemléleti rendszer, az élet egészére vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket tartalmazza. A gyógyászat két dologgal: a betegségek gyógyításával, valamint az egészség megtartásával foglalkozik. A tanfolyam során elsajátítjuk az egyéni testalkat megállapításának módszereit, az ahhoz kapcsolódó betegséghajlamokat és a megelőzés módszereit. A dósák egyensúlyának helyreállításában alapvető szerepet játszik a személyre szabott táplálkozás és életmód-terápia, amelyet szintén részletesen bemutatunk. A tanfolyamon megismerkedünk az ájurvéda méregtelenítési eljárásaival, a pancsakarma-terápia elemeivel.

Hatha-jóga órák hétköznap esténként

Hétfőnként 19:15-20:45 óra között. Oktató: Nikodemus Katalin (Karuna-szindhu Déví Dászí)

Keddenként 17:00-18:30 óra között. Oktató: Képes Andrea

Szerdánként 19:15-20:45 óra között. Oktató: Medvegy Gergely

Csütörtökönként 18:00-19:30 óra között. Oktató: Hegedűs Zsolt 

Bejelentkezni nem szükséges. Az első alkalom ingyenes!

Bejelentkezni nem szükséges. Az első alkalom ingyenes!

FOGYASZTÓ ÉS MÉREGTELENÍTŐ JÓGATÁBOR

2015. május 23-25. (pünkösdi hosszú hétvége)

3 NAPOS JÓGATÁBOR NAGYKOVÁCSIBAN

Táborvezető jógatanárok: Medvegy Gergely és Képes Andrea

Jelentkezési határidő: 2015. május 6.

www.bhf.hu