Ételosztás és orvosi misszió Nepálban – Így segíthet!

Admin Ételosztás, Hírek, Sajtópont

A nepáli Krisna-hívők a beérkező adományoknak köszönhetően, a nehéz körülmények ellenére is napi több száz adag frissen főzött meleg étel kiosztásával növelik a fővárosban és a környező falvakban élők életbenmaradási esélyeit.

7000 fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Nepálban. Folyamatosan zajlanak a mentési munkálatok, az orvosi ellátás és a romeltakarítás a 9 nappal ezelőtt történt földrengés után. A legnagyobb kihívás jelenleg a folyamatos ivóvíz- és élelmiszerhiány. A Krisna-hívők a világ minden tájáról élelmiszer- és pénzadományokkal, orvosi eszközökkel, önkéntesekkel, adománygyűjtéssel és imáik ajánlásával próbálnak enyhíteni a tragikus helyzeten. A katmandui hívők naponta tesznek közzé fotókat és videóposztokat munkájukról és a helyi állapotokról a különféle közösségi oldalakon. A helyi hívők áram és vezetékes víz nélkül is naponta több száz adag meleg ételt szolgálnak fel a fővárosban és a környező falvakban, sokan ugyanis nem jutnának más módon élelemhez. A hívők, hogy alapanyagforrásaik elegendőek legyenek a misszióra, általában naponta csak egyszer étkeznek – egyedül így juthat minden éhezőnek elégséges mennyiségű élelem.

„Április 25-én délután 1 órakor éppen az épülő védikus planetáriumban tartózkodtam, az indiai Srídháma Májápurában, amikor az épület remegni kezdett. Gyorsan kiszaladtunk a Prabhupáda-parkba. Eközben tájékoztattak arról, hogy súlyos földrengés rázta meg Nepált.” – írja beszámolójában Jayapataka Swami, a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete (ISKCON) vezető testületének tagja. „Azonnal elkezdtük tervezni a Nepáli Földrengés Segélyakciót. Gyorssegélyként az Air India teherszállítási szolgálatán keresztül két tonna élelmiszer alapanyagot küldtünk Nepálba.”

Párhuzamosan az Új-Delhiben található Krisna-központ is útnak indított 1 tonna élelmiszergabonát légi úton, és további több tonna élelmiszer-alapanyagot csomagolnak jelenleg is a következő segélyszállítmányhoz. A helyi hívőknek 10,000 csomag kekszet és 25 sátrat is adományoztak azok számára, akik a szabad ég alatt töltik az éjszakákat. Az új-delhi templom által felajánlott segélyeket (sátrak, 2500 db takaró, élelmiszerek, stb.) az indiai légierő útján juttatják a helyszínre. A Bhaktivedanta Kórház 13 orvost és egészségügyi dolgozókat küldött a helyszínre, valamint 500 kg gyógyszert és eszközt az orvosi ellátás támogatására. Az indiai Juhu templom hívei további 2 tonna élelmiszergabonát ajánlottak fel a nepáliak számára.

Szeretnénk, hogy a hívők egész világot átölelő közössége együtt imádkozzék a nepáliakért, és segítsen minden lehetséges módon abban, hogy zökkenőmentesen haladjanak a mentési munkálatok. Óriási szükség van erre! Már tervezzük, hogyan fogjuk kivitelezni a hívők házainak javítási munkálatait és újjáépítését, mivel kb. 5 hónap múlva ismét beköszönt a télies idő Nepálban.”

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége pénzadományok eljuttatásával támogatja a helyi Krisna-hívők ételosztó munkáját, az egészségügyi ellátást és a mentési munkálatokat is.

Segélyakciónkat ezen a számlaszámon keresztül támogathatja:
KHB 10201006 – 50280757 – 00000000 számlaszámán keresztül, “Nepál” megjegyzéssel (számlatulajdonos MKTHK). Köszönjük!

Korábbi cikkünk a témában: https://krisna.hu/2015/pusztito-renges-etelosztas-es-orvosi-segelytabor-nepalban/