Gyorssegély a menekülteknek

Admin Hírek, Kiemelt, Sajtópont

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége is bekapcsolódik a menekültek megsegítését célzó segélyprogramokba.

A Krisna-hívők emberbaráti és morális kötelességüknek tartják, hogy segítséget nyújtsanak a bajba jutottaknak, tekintet nélkül a bőrszínükre, nemzetükre, vallásukra, hiszen elsősorban lelkekként tekintenek minden élőlényre.

Az egyházunk humanitárius tevékenységére létrehozott Ételt az Életért Program mindennapos nyilvános ételosztása – mely a menekültek egyik tömeges tartózkodási pontjától, a Keleti pályaudvartól nem messze található – az idegenek előtt is nyitva áll. Ennek lehetőségéről térképes szóróanyagok útján tájékoztatjuk az újonnan hazánkba érkezőket. A beérkező adományokat (ruházat, tisztálkodószerek stb.) szintén továbbítjuk együttműködő partnereinken keresztül az arra rászoruló utazóknak.

A friss, meleg főtt étel kézzelfogható gyorssegélyt és tápláló felfrissülést jelent egy hosszú utat megtett, napok óta csupán hidegélelmiszeren élő átutazó számára.

Adományokat a Budapesti Haré Krisna Oktatási és Kulturális Központban minden nap 8-20 óráig lehet leadni a recepción (1039 Budapest, Csillaghegy, Lehel utca 15-17.).