Megjelent a Jóga-szútra 1. kötete

Admin Életmód, Filozófia, Hírek

Yoga sútra borítóIndia ősi szellemi kincse, a védikus irodalom felbecsülhetetlen ajándék korunk embere számára. Oldalain az emberi létezés legfontosabb kérdései kerülnek megvitatásra, a végsó válaszok pedig kinyilatkoztatásra.

Az emberi élet tökéletességére vágyó ember számtalanszor felteszi magának a kérdést, hogy vajon mely úton elindulva érheti el a tökéletes boldogság és szabadság állapotát? Azt a szabadságot, melyet egyáltalán nem korlátoz az idő és a tér, egyszóval az anyagi megnyilvánulás korlátai.
A szabadság és a boldogság a lélek, illetve az önvaló eredeti állapota, mely eredeti állapot ismételt megtapasztalása a felszabadulás segítségével lehetséges. Ez a felszabadulás, mely a lelki létünk első állomása, az önmegvalósítás folyamatával érhető el, amelyet jógának nevezünk.
Jelen kötet szerzője Gaura Krisna Dásza (Tóth-Soma László) Patandzsali Jóga-szútráit szakavatott módon, az eredeti szanszkrit nyelvű szövegből fordította le, s a szútrákhoz írt magyarázataiban a jóga elméleti-filozófiai tanításainak bemutatása mellett az önmegvalósítást gyakorló jógik életére vonatkozó számtalan útmutatást is közkinccsé tesz. Tudásának és több mint két évtizedes gyakorlati tapasztalatának fényében megbízható segítség mindazok számára, akik a jóga útján szeretnék megismerni önmagukat és örök kapcsolatukat mindenek végsó forrásával.

E háromkötetes sorozat első könyve megvásárolható a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola könyvtárában, keddtől szombatig 9.00 és 17.00 óra között (1039 Bp. Attila u. 8.), valamint a nagyobb jógastúdiókban.

Ha szeretné megrendelni a könyvet, kérjük töltse ki az oldal alján található űrlapot, hamarosan postázzuk Önnek, utánvétellel.

A könyv ára 3500 Ft+postaköltség

Megrendelhető >>