Örök értékek – Támogasd a Krisna-hívők törekvéseit! – Mucsi Zoltánt kérdeztük

Admin Hírek, Kiemelt

 

http://budapest.krisna.hu/ >>

Milyen tevékenységekben veszünk részt a legaktívabban?

Budapesti Haré Krisna Indiai Oktatási és Kulturális Központ
Közösségünk az egész világon kiterjedt hitéleti és társadalomépítő tevékenységet folytat, hogy az embereket segítse az önemgvalósítás útján. Magyarországon a két legnagyobb közösségi teret a Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm, valamint a Budapesti Haré Krisna Indiai Oktatási és Kulturális Központ képezi. Utóbbi hazánkban a második legnagyobb templomépület, amely Lélek Palotája néven vált ismertté.

Kérem engedje meg, hogy röviden ismertessem a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének társadalomépítő munkáját.

Az Ételt az Életért Szegényélelmezési Program
Alapítványunk a rászoruló lakosság meleg étel és hideg élelmiszer formájában történő megsegítését tűzte ki célul. A segélyprogram évente 500.000 adag étel és kb. 80 tonna tartós élelem kiosztásával járul hozzá a magyarországi szegénység felszámolásához. A jótékonysági szervezet aktivistái mindennapos nyilvános ételosztásokon keresztül, csomagosztó programokkal, családsegítő akciókkal, rendezvények és katasztrófák során nyújtott támogatással állnak társadalmunk bajba jutott rétegeinek segítségére. Készételeivel a legkiszolgáltatottabb, perifériára sodródott emberek integrációjához kíván hozzájárulni, családsegítő akcióival pedig elsősorban a gyermekek hátrányainak csökkentésén, illetve a társadalmunk alapköveit alkotó családok egységének megtartásán munkálkodik. Az idei karácsonyi ételosztásra 10.000 adag étel kiosztását tűztük ki célul.

Krisna Völgy- ökológiai mintafalu
Európa szerte egyedülálló az 1993-ban alapított farmközösségünk, a somogyi lankák között megbújó, Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Bio-farm. Krisna-völgy lakói lelki alapokon nyugvó, fenntartható életmódot folytatnak. Az önellátás gyakorlása mellett azonban Krisna-völgy fő célja a környezettudatosság széleskörű népszerűsítése és oktatása. Ennek érdekében jött létre az Öko-völgy program, melynek keretein belül számos felsőoktatási, és tudományos intézettel együttműködve osztjuk meg az önellátás elveit az ez iránt érdeklődőkkel.

Oktatási Programjaink
Az egyetemes lelki értékek tanításával, aktívan hozzájárulunk a társadalom erkölcsi fejlődéséhez. Pozitív alternatívákat kínálva, sokat teszünk az erőszak, az alkohol és a kábítószer problémák ellen is. Oktatási tevékenységünk kiterjed az egészséges táplálkozás, jóga, stressz kezelés, és személyiségfejlesztés területére is, amelyek hozzájárulhatnak egy teljesebb élet kialakításához. A bemutatott tevékenységek számunkra egyenlően fontosak. A védikus hagyományaink szellemében egyházként nem csak a lelki oktatás a feladatunk, hanem a társadalom szolgálata, a szegények étkeztetése, és a környezettudatos, fenntartható életmód elterjesztése is.

(Fotó: origo.hu)